Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engbergs miljonregn – avslöjar SVT:s värvningskupp

Se när Peter Harryson tar ton till kända Beatles-låten
Lotta Engberg tjänade mer pengar än någonsin 2018 – då hennes bolag omsatte 5,6 miljoner kronor.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
I podcasten ”Hitfabriken” berättar Lotta Engberg samtidigt om när SVT försökte värva henne för att leda ”Så ska det låta”.Foto: 7193 / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Lotta Engberg på Liseberg.Foto: TOMMY HOLL / IBL
”Så ska det låta” leddes i stället av Peter Harryson. Här med originallagledarna och pianisterna Robert Wells och Anders Berglund.Foto: SVT

Folkkära Lotta Engberg fortsätter att göra succé med ”Lotta på Liseberg” och tjänade 5,6 miljoner under 2018.

I Fredrik Ralstrands podcast ”TV-fabriken”, avslöjar artisten och programledaren, som länge varit förknippad med TV4 också hur hon vid ett tillfälle var mycket nära att värvas av SVT.

För att leda ”Så ska det låta”. 

– Nu har det gått så många år så nu kan jag faktiskt berätta precis som det var, säger hon i podcasten. 

Lotta Engberg, 57, har en lång karriär bakom sig både inom musik och tv.

Men i slutet av 90-talet hade tv-karriären kunnat ta en annan vändning. Engberg hade då avslutat programmet ”Kär och galen” när hon kontaktades av SVT.

Konkurrenten kom med ett erbjudande om att Engberg skulle programleda det då helt nya programmet ”Så ska det låta”.

– Så jag tittade på detta och tänkte att det här kan bli jättebra. Det var med Berglund och Wells.

Engbergs krav var att precis som pianisterna också få en egen flygel i programmet – något som inte verkade vara ett problem.

– Då fick väl Fyran på något vis nys på att ”men gud hon håller på att försvinna från våran kanal”. Så då hörde de av sig, berättar Lotta Engberg i podcasten.

 

Lades ned efter en säsong

Efter en del tvekan valde hon till sist att stanna kvar på TV4 och gjorde i stället programmet ”Fem i topp”, ett slags ”Svensktoppen” fast i tv-format.

– ”Så ska det låta” är en megasuccé som har gått i massa, massa år och ”Fem i topp” lades ned efter en säsong, konstaterar Lotta Engberg och skrattar.

Hon säger sig inte heller ångra att hon tackade nej, och menar att det kanske inte hade blivit den succé som det blev om inte just Peter Harryson hade varit programledare.

För Lotta Engberg har karriären trots det blivit en stor framgång. 2018 omsatte hennes bolag 5,6 miljoner kronor, vilket är ett rekordår för artisten och programledaren.

– Det jobbar på och jag är jätteglad för att det går bra, säger hon i ”TV-fabriken”.

Samtidigt öppnar hon upp för att fortsätta med ”Lotta på Liseberg” ett bra tag till. 

– Det kan jag ju göra så länge alla vill att vi ska göra det. Huvudgrejen är ju publiken och tv-publiken och Fyran och Liseberg och att jag håller – något hon säger sig vara säker på att hon gör.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.