Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engbergs krav på TV4: ”Vansinnigt rädd”

Lotta Engbergs snuskskämt i tv
Lotta Engberg bildar lag med Marcus Allbäck och Vlad Reiser i ”Fångarna på fortet”.Foto: TV4 Pressbild
Agneta Sjödin, Suzanne Reuter och Gunde Svan.Foto: TV4 Pressbild
Engberg i ”Fångarna på fortet”.Foto: Skärmdump TV4
Lotta Engberg.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

För första gången på 25 år ställer Lotta Engberg upp i ”Fångarna på fortet” – men den höjdrädda artisten hade ett krav på TV4.

– Jag sa till TV4 innan faktiskt att ”ni får inte göra för hemska saker för då har ni ingen programledare till 'Lotta på Liseberg'”, säger hon.

Lotta Engberg, 57, är en av de tävlande i premiären av ”Fångarna på fortet”, som firar 30 år i tv-rutan. Det var inte i går som artisten och programledaren senast medverkade familjeunderhållningsprogrammet.

– Jag räknade ut att det var 25 år sedan jag var med sist, mina döttrar var 5 och 6 år gamla. Nu är de vuxna och har egna barn, säger hon.

Det var med viss ängslan som Lotta Engberg ställde upp. För att vinna nycklar åt laget i Fort Boyard behöver man inte bara kunna lösa kluriga gåtor hos Madame Fouras – man kan också bli tvungen att hoppa bungyjump eller slungas ut från fortet i en katapult.

Där satte Lotta Engberg ner foten mot TV4.

– Jag sa till TV4 innan faktiskt att ”ni får inte göra för hemska saker för då har ni ingen programledare till 'Lotta på Liseberg'”, säger hon.

Säsongen spelades in redan förra året, och om upplevelsen säger Lotta Engberg:

– Jo, det var läskigt, herre Gud. Höjder är jag så vansinnigt rädd för. Men det var jättetrevligt. Vi hade ett superlag, även de vi tävlade mot var ett bra gäng.

Sjödins pik: ”Bara Soldoktorn som fattas”

Det blir en stjärnspäckad premiär av ”Fångarna på fortet”. Lotta Engberg bildar lag med Marcus Allbäck och Vlad Reiser. I det andra laget tävlar Kalle Moraeus, Alexandra Zazzi och Anders Svensson.

Madame Fouras spelas av Suzanne Reuter, och programledare är Gunde Svan och Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin berättar att programledarnas uppgift är att få alla att trivas och känna sig trygga. Hon minns den goda stämningen när kvällens avsnitt spelades in – och säger skämtsamt:

– Det är bara Soldoktorn som fattas!

Sjödin syftar på sommarens uppmärksammade romans mellan Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström. 

– Jag är inte singel längre, bekräftar Lotta Enberg.

”Fångarna på fortet” visas i TV4 på fredagar klockan 20.

Soldoktorns ord om Lotta Engberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.