Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engbergs krav på TV4 i natt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Trots att Lotta Engberg inte haft något möte med TV4 om sin framtid på "Lotta på Liseberg", framförde hon i natt ett krav till sin uppdragsgivare: hon ska leda programmet även nästa år.

– Jag kommer tillbaka. Vill inte TV4 ha mig så får de bära bort mig, säger den populära programledaren.

Samtidigt framkommer att TV4 gjorde ändringar i programmet under måndagen - för att artisten Tomas Ledin skulle exponeras bättre.

TV4:s produktion "Lotta på Liseberg" med programledaren Lotta Engberg har blivit en tv-institution i Sommarsverige.

Hittills har det blivit 14 säsonger med "Lotta på Liseberg" varav nio har sänts i TV4. Lotta Engberg har hittills inte velat avslöja om det blir en 15:e säsong nästa år - men nu menar hon att det i princip är klart. Från hennes sida är kravet att hon ska få leda programmet även nästa år.

– Det finns inget som är bestämt, men jag tror att de får bära bort mig från Liseberg om jag inte får komma nästa år, säger hon.

Hon medger att hon inte haft något möte med TV4 och formaliserat uppdraget, men hon menar att de båda parterna är så inkörda med varandra att det i princip inte är att förvänta sig något annat.

– Jag kommer tillbaka. Vill inte TV4 ha mig så får de bära bort mig, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg har gjort succé 

Lotta Engberg har i sommar gjort stor succé i sitt program och kan glädja sig åt att måndagens avsnitt slog publikrekord - med hela 11500 besökare i publiken på Liseberg, enligt Amanda Hjärtmyr på TV4:s presstjänst.

Måndagens avsnitt gästades av artisterna Tomas Ledin, Bo Kaspers Orkester, Wiktoria och Janice.

Och nu framkommer att TV4 gjorde ändringar i programmet för att exponera Tomas Ledin mer.

Under inledningen av programmet klockan 20:00 skedde något ovanligt. I stället för att sända den klassiska vinjetten där Lotta Engberg själv sjunger och välkomna publiken till sångstunden, var det Tomas Ledin som fick ta ton från scenen. Han sjön sin klassiska hit "Sommaren är kort".

Först därefter, när den var klar, fick Lotta Engberg sjunga sin vinjett och hälsa publiken välkommen.

Katarina Warnström, pressansvarig på Liseberg, säger, efter att ha kontrollerat med TV4-produktionen, att man inte brukar göra så här.

– Det brukar vara vinjetten först, säger hon och fortsätter:

– Anledningen är att man vill att varje program ska vara lite annorlunda, så man inte har exakt samma upplägg på det. 

Ändrade i programmet 

Det är inte första gången i sommar som man valt att låta en artist uppträda innan vinjettmusiken. 3 juli, då Martin "E-Type" Erikson var gäst på scenen, hände samma sak.

Tomas Ledin själv var glad över att få så stor uppmärksamhet.

– Det blev roligt i kväll. Det var ju mycket folk, det såg jag, sade han efter sitt framträdande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.