Lotta Engbergs känslosamma hyllning till döde vännen

Lotta Engbergs hyllning till sina avlidne vän och låtskrivare i direktsändning.
Foto: TV4 / TV4
Publiken lyste med sina mobilficklampor för att hylla Söderberg.
Foto: TV4 / TV4
Låtskrivaren Torgny Söderberg avled nyligen 77 år gammal.
Foto: Lizzie Larsson/TT / TT NYHETSBYRÅN / LIZZIE LARSSON

Lotta Engberg hyllade låtskrivaren Torgny Söderberg, som avled nyligen, i direktsändningen av ”Lotta på Liseberg” på måndagen.

– Torgny har lämnat efter sig en sådan låtskattkista och jag lovar Torgny att vi ska försöka bevara den så väl som det går här på Liseberg framöver, sa Engberg i programmet.

Låtskrivaren Torgny Söderberg som ligger bakom hits som ”Diggi loo diggi ley” och ”Kärleken är evig” och avled nyligen 77 år gammal.

Torgny Söderberg har skrivit hela 13 Melodifestivalbidrag genom åren och även den första signaturmelodin som användes i programmet ”Lotta på Liseberg”: ”Sommar på Liseberg” och spelades i måndagens direktsändning för att hylla Torgny Söderberg.

Söderberg har dessutom skrivit flera låtar till programledaren Lotta Engberg, 59, exempelvis ”100 %” och ”Melodin”. Engberg sjöng den senare i direktsändningen av måndagens ”Lotta på Liseberg” för att hylla sin gamle vän och låtskrivare. 

– Torgny har lämnat efter sig en sådan låtskattkista och jag lovar Torgny att vi ska försöka bevara den så väl som det går här på Liseberg framöver. Bland annat en melodi som heter just ”Melodin” och jag tänkte att jag ska sjunga den för er för att hylla denna musikaliska mästare, sa Lotta Engberg i programmet.

Flera i publiken lyste med sina mobilficklampor och gungade med i takten till musiken.

Lotta Engberg skickade sedan en slängkyss upp i himlen.

Även artisten Lena Philipsson, 56, har uttalat sig om sin sorg efter Söderbergs bortgång. På Facebook skriver hon:

”Torgny. Var ska jag börja? Tack för allt! Jag börjar med det. Tack Torgny!”

”Du var som en pappa för mig. Torgny Söderberg med det största hjärtat”

”Du släppte in mig i studion som din jämlike utan problem. En ung tjej. Unikt. Du kungjorde att jag var musikant och konstnär. Och när jag skulle flytta till en ny lägenhet, så kom du hem till mig och skruvade ner gardinstänger. Du såg till att det blev ordning på bank och bolag. Ställde dig som en skyddande mur framför mig om det skulle behövas.”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.