Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engbergs hyllning till bortgångna kollegan

Michael Ottosson.Foto: TV4
Engbergs hyllning.Foto: TV4
Lotta Engberg.Foto: TV4

”Lotta på Liseberg”-musikern Michael Ottoson gick bort hastigt i förra veckan. 

I måndagens program hyllas hans minne. 

– Det har varit känslosamma dagar för mig, för orkestern och för hela produktionen, säger Lotta Engberg. 

Lotta Engberg och teamet bakom ”Lotta på Liseberg” är i sorg. Michael Ottosson som varit medlem i ”Lotta på Lisberg”-orkestern under flera år gick hastigt bort förra veckan, 36 år gammal. 

– Micke var en varm vän för oss alla här på Liseberg. En gudabenådad musiker som alltid hade ett leende över. Han kommer att vara otroligt saknad av oss alla, men just nu tänker vi främst på hans familj och delar deras sorg i hjärtat, säger Lotta Engberg till TV4. 

Under måndagens program hyllades Michael Ottossons minne. När orkestern spelade hans komponerade musik tillsammans med hans pianospel var det flera som fick svårt att hålla tillbaka tårarna. 

– Den här veckan nåddes vi av ett fruktansvärt besked, alla vi på Liseberg. En nära vän och medmusikant, Michael Ottoson har lämnat oss. Hans fina hjärta orkade inte slå mer, vi saknar honom så oerhört mycket. 

– Micke, du är inte här nu. Men du är ändå fortfarande här för oss. Du kommer alltid finnas här, säger programledaren och pekar på sitt hjärta, säger Engberg i programmet. 

”Torka varandras tårar”

Engberg sa innan programmet sändes via sin presskontakt att det var en väldigt speciell stämning bland dem alla då de sörjer sin saknade kollega. 

– Ikväll behöver vi få rå om varandra lite extra när vi har sagt hejdå till tittarna och våra underbara gästartister, och få torka varandras tårar, säger Lotta Engberg och lägger till:

– Det har varit känslosamma dagar för mig, för orkestern och för hela produktionen. Vi har vår fina Michael Ottosson och hans familj i tankarna hela tiden, säger Lotta Engberg. 

Omtyckt kollega

TV4 skriver på sin hemsida att Michael Ottosson varit en uppskattad kollega och vän till alla i ”Lotta på Liseberg”-teamet. 

– Michael var en fantastisk musiker och medmänniska. Han överraskade mig alltid med sin unika musikalitet – ingen uppgift var för svår, inget ansvar för stort, ingenting var omöjligt eller ens krångligt. Han var en ständig källa till glädje och skratt, och när han anslöt till orkestern kändes den för första gången helt komplett. Jag kommer att sakna honom otroligt mycket säger kapellmästare Andreas McEwan Landegren till TV4. 

 

Engberg överraskas stort 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.