Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Engbergs singel- besked inför sommaren

Lotta Engberg är ”väldigt singel”
Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT FOTOGRAF PETER KNUTSONMOBIL: 070-734 60
Lotta Engberg ser fram mot sommaren
Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT FOTOGRAF PETER KNUTSONMOBIL: 070-734 60

Lotta Engberg har gått vidare efter det långa äktenskapet med ex-maken Patrik. 

Artisten ser nu fram mot en sommar som singel och berättar om det nya livet.

– Jag är alldeles fri som en fågel! Jag är väldigt singel och det är härligt, säger hon. 

Lotta Engberg, 54, strålade under premiären av ”Lotta på Liseberg” i TV4. Men artisten kämpade mot smärtorna när hon showade i Göteborg. 

Premiären har varit i farozonen då Engberg föll olyckligt under en fjällvandring och skadade två revben. 

– Vi har hela tiden haft kontakt med TV4 om hur jag mår, de har hela tiden kollat hur mycket jag orkar. Jag har mått bättre de senaste dagarna, men för en vecka sedan hade det inte gått. Det gäller att ha lite tur i oturen. Nu har jag en vecka på mig att läka, säger hon. 

Men det är inte bara ”Lotta på Liseberg” hon har att se fram emot i sommar. Den folkkära programledaren har kommit till ro – efter skilsmässan från ex-maken Patrik Ehlersson 2015.

Hon har flyttat in i ett nytt hus en mil utanför Göteborg och ägnar stor del av sin fritid åt nära och kära. 

– Jag träffar mina barn och barnbarn. Mina hundar och mina kamrater, säger hon. 


LÄS MER: Lotta Engberg om nya livet efter skilsmässan 


Lotta Engberg: ”Fri som en fågel!”

Men än så länge har hon inte träffat någon ny kärlek. 

– Jag är alldeles fri som en fågel! Jag är väldigt singel och det är härligt, säger hon. 


LÄS MER: Så delar Engberg och maken på miljonerna 


Lotta Engberg och Patrik Ehlersson var tillsammans i 20 år. Paret gifte sig 1999 och arbetade även ihop. Patrik Ehlersson fungerade under flera år som Lottas manager och presskontakt – och har även en karriär bakom sig som gitarrist. 

Paret hade skrivit ett äktenskapsförord som innebar att de delade på sina tillgångar och uppgav i samband med skilsmässan att de separerade som vänner. 

– Det har varit fantastiska år, men vårt förhållande har utvecklats till en djup vänskap. En vänskap vi är väldigt rädda om. Den vill vi behålla, kommenterade Lotta Engberg efter skilsmässan 2015.

Foto: NORA LOREK

Gått vidare efter skilsmässan

Lotta Engberg har tidigare berättat att hon efter separationen inte sökt en ny partner. Artisten är nöjd med livet som singel och har haft fullt upp som nybliven mormor – till fem barnbarn. 

Engberg blev på kort tid mormor till fem barnbarn som nu är mellan ett och tre år. De kom till världen under en period på ett år och tio månader.

– Jag har två barn, och först fick de barn nästan samtidigt. Sedan fick en av dem snabbt ännu ett barn, och den andra fick tvillingar. Du kan tänka dig att det är hallabaloo när vi träffas. Det är jätteroligt! kommenterade hon i april. 

Lotta Engberg lägger även mycket tid på att gå golfrundor.  

– Jag är skitdålig men tycker att det är jätteskoj. Det är väldigt socialt och mysigt att träffa så mycket trevliga människor, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.