Lotta Engbergs exmake Anders Engbergs första möte med ”Soldoktorn”

Paret hade en fin sommar ihop.
Anders och Lotta Engberg skilde sig 1994 men är i dag goda vänner.
Foto: ROGER TILLBERG / IBL
Mikael Sandström och Lotta Engberg började dejta för drygt 2,5 år sedan.
Foto: IDA ÅKESSON / STELLA PICTURES/IDA ÅKESSON IDA ÅKESSON
Anders Engberg har nu träffat ”Soldoktorn” för första gången.
Foto: Micael Engström / IBL

Långt innan Lotta Engberg fann kärleken i Mikael Sandström var hon gift med Anders Engberg och de har förblivit nära vänner.

Men trots att Lotta och Mikael har varit ett par i över två år hade inte exmaken träffat Lottas nya kärlek – fram tills nu.

I en intervju med sajten Hänt ger han nu sin dom om ”Soldoktorn”.

– De kommer från helt olika världar, säger Anders Engberg till Hänt.

Kärlekssagan mellan Lotta Engberg, 59, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 64, tog sin fart för snart tre år sedan och förra våren flyttade de tillsammans i en villa utanför Göteborg.

Lotta Engberg har tidigare varit gift med musikern Anders Engberg, 71. De var gifta åren 1986-1994 och fick två döttrar tillsammans. Men äktenskapet gick i kras efter att Lotta hade en omskriven romans med dansbandsartisten Christer Sjögren, 72.

De forna makarna har dock förblivit goda vänner och Anders Engberg har beskrivit Lotta Engberg som ”sin bästa vän” och det gäller fortfarande.

– Absolut. Det är ju 30 år sedan vi skilde oss men vi har väldigt bra kontakt, berättade Anders Engberg för Expressen i fjol.

Vid det laget hade han ännu inte haft möjlighet att träffa ”Soldoktorn”. 

– Det blir ju så när man bor på varsitt håll och håller på med olika saker. Man skaffar ett eget liv men så träffas man ibland i samband med barnbarns födelsedagar och så där. Så det blir väl av framöver, sa han då.

”Rätt omaka”

Men nu har Anders Engberg träffat på exfruns nya kärlek, det avslöjar han i en intervju med Hänt.

Och han berättar vad han tycker om Mikael Sandström.

– Ja då, vi har träffats. Han är en trevlig shomme och de passar väl uppenbarligen bra ihop även om de är omaka på ett sätt, säger Anders Engberg till Hänt.

Han utvecklar:

– De kommer från helt olika världar, det är väl olikheten. Men som sagt brukar omaka funka bra ihop. Ibland är olikheterna bra men det har väl med personligheterna att göra också.

Även Lotta Engberg har berättat om sina och Mikael Sandströms olikheter.

– Vi har inte många likheter, Mikael och jag. Det kanske är det som är bra, det är mer Yin och Yang här, sa hon nyligen till Expressen.

Och visst verkar det som ett lyckat koncept för paret. Lotta Engberg berättade även om hur bra hon trivs med livet tillsammans med ”Soldoktorn”.

– Jag tycker bara att livet är fruktansvärt roligt just nu, det har varit det de senaste ett och ett halvt åren. Det är som det slitna ordet carpe diem. Det gör vi varje dag. Det måste inte vara stora saker, det kan vara en skogspromenad, sa hon då.

Känslosamma ögonblicket i tv: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.