Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Engbergs ändrade planer med Soldoktorn

Lotta Engbergs stöd till Sanna Nielsen: ”Så rörd”
Mikael Sandström och Lotta Engberg började dejta våren 2020.
Foto: IDA ÅKESSON / STELLA PICTURES/IDA ÅKESSON IDA ÅKESSON
Lotta Engberg är tillbaka i ”Bingolotto” på söndagen när programmet har säsongspremiär. Här bakom kulisserna.
Foto: TV4. / Mathias Otterberg.
Lotta Engberg under ”Lotta på Liseberg” tidigare i somras.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Hon har länge drömt om ett hus i Spanien, men på frågan om det börjar bli aktuellt svarar hon att så inte är fallet. Inte än.
Foto: PETER KNUTSON/TV4 / COPYRIGHT ©PETER KNUTSON ALL RIGHTS RESERVED. DE

Lotta Engberg är tillbaka i Bingolotto igen efter att ha tillbringat stora delar av sommaren på Lisebergsscenen.

Nu berättar hon om planerna för hösten, relationen med Mikael Sandström och att drömmen om ett hus i Spanien lagts på is – för nu.

– Det kommer att komma, men längre fram.

Lotta Engberg, 59, har nyligen klappat ihop ”Lotta på Liseberg” för säsongen och håller på med förberedelserna inför ”Bingolotto”-premiären på söndag.

– Sommaren har inte varit så jobbig, jag har fått tre dagar ledigt i veckan hela sommaren, så jag känner mig fit for fight och väldigt sugen, säger hon.

– Om jag säger så här: så otrött som jag är den här gången. Den här sommaren har varit god. Det har fått innehålla grillkorv, barnbarn, bad i havet och fantastiska kvällar på Liseberg, fortsätter hon.

I det första programmet gästas de av GES och veckan därpå kommer Sven Ingvars på besök.

– Vi dundrar i gång med två specialkvällar.

Därefter har Lotta Engberg en veckas semester, en vecka som hon kommer tillbringa tillsammans med kärleken Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

– Vi ska åka till Kreta och spela golf.

Hyllningen till Sanna Nielsen

Efter semestern är det nu alltså dags för jobb igen. Och vad passar då bättre än att gästas av vännen och före detta allsångskollegan Sanna Nielsen, som nyligen tackades av efter sju år på ”Allsång på Skansen”.

– Jag har känt Sanna sedan hon var sju år, och jag var uppe och hyllade henne i tisdags när hon gjorde sitt sista program.

Lotta Engberg satt i publiken hela programmet och när det led mot sitt slut var hon framme med en jättekram och en fin bukett blommor.

– Det var ett sätt att visa hur mycket jag tycker om Sanna och hur duktig hon är, säger Engberg.

På det privata planet då?

– Jag älskar hösten. Alla svampar som poppar upp i skogen. Det lugnar ner sig lite grann, det gillar jag. Man ska in i vanliga rutiner, typ gå på gym. Det har jag inte gjort på två och en halv månader nu.

”Vi är fortfarande i fasen att vi kan sitta och prata i timmar”

Samtidigt kommer hon fortsätta att utforska livet hon delar med kärleken Mikael Sandström, 64.

– Jag tycker bara att livet är fruktansvärt roligt just nu, det har varit det de senaste ett och ett halvt åren. Det är som det slitna ordet carpe diem. Det gör vi varje dag. Det måste inte vara stora saker, det kan vara en skogspromenad.

– Vi har inte många likheter, Mikael och jag. Det kanske är det som är bra, det är mer Yin och Yang här.

Har ni inga gemensamma intressen?

– Golfen var ett intresse för mig som har blivit det för Mikael. Det är väldigt roligt att ha ett gemensamt intresse, men vi är fortfarande i fasen att vi kan sitta och prata i timmar, vi behöver inte så många intressen.

Du har tidigare varit öppen med att du drömmer om att köpa ett hus i Spanien. Kan det bli så att ni slår till snart?

– För mig har det varit en dröm länge, i framtiden. Men den framtiden är inte här ännu. Mikael har ett sommarställe ute i skärgården och vi bor jättebra. Vi har bara bott ihop i ett år. Den drömmen om Spanien, det kommer att komma, men längre fram. Vi har lite för mycket att göra här hemma.

Ur arkivet: Soldoktorns drömsommar med Lotta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.