Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engberg kunde landa en darrig sommar i en snygg final

Engberg i finalavsnittet.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Stabila artister som Jill Johnson och Måns Zelmerlöw.

Några vildsinta utbrott av komikern Per Andersson.

Och Lotta Engberg kunde landa en darrig sommar i en snygg final.

Lotta Engberg har kämpat väl under åtta måndagar. Och jag gissar att hon är nöjd med att ha klarat av denna sommar utan publik. Det var inte självklart inför premiären.

Det har slirat ibland, gått på tomgång, men brist på publik har ofta ökat tempot. Ingen idé att stå och vänta på applåder.

Vissa veckor har det varit svaga artister, men inte i denna veckas final. 

Måns Zelmerlöw imponerade. Först i nya låten ”On my way” och sedan i en bra version av Eurovision-vinnaren ”Heroes”, som med reprisbilder blev en duett med Måns årgång 2015.

Jill Johnson och Robin Stjernberg är ett bra duettpar och nya egna låten ”Miles of blue” var kvällens vackraste.  Samtidigt hade de aftonens mest slitna allsång i gamla ”I natt jag drömde”.

Per Andersson är en pålitlig kaosskapare – även när han inte har någon publik att skrämma upp.

Först gick han loss i vansinnesallsången ”På böljan den blå”, en parodi på västkustromantik, där låten skenade i väg i hejdlös uppräkning av fiskar.

Men bäst var ”Balladen om Näver-Benny”, en sorgsen visa om en forntidens framtidsman. Eller vad man ska kalla det. Mycket rolig.

Styrkan i ”Lotta på Liseberg” har varit Lotta Engbergs energi även om det goda humöret ibland har bubblat över. 

Och bästa idén denna publikfria sommar, det har varit allsång i repris, där Lotta och andra artister har sjungit med sig själva och publiken från förr. Det har fungerat överraskande bra.

Svagheten har varit Liseberg. Nöjesfältet har sett plågsamt öde ut. Tilltaget att skicka upp någon stjärna varje vecka på ett tak, det har visat för mycket av ett sorgligt tomt Liseberg. 

Efter en stämningsfull ”Feels like home”, så lovade Lotta Engberg att vara tillbaka nästa sommar. 

Ingen är förvånad över det beskedet.

Nielsen laddar upp med ”Lotta på Liseberg”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.