Lotta Engberg har skadat sig. Nu hotas premiär av ”Lotta på Liseberg”. Foto: NORA LOREKLotta Engberg har skadat sig. Nu hotas premiär av ”Lotta på Liseberg”. Foto: NORA LOREK
Lotta Engberg har skadat sig. Nu hotas premiär av ”Lotta på Liseberg”.  Foto: NORA LOREK
Lotta Engberg. Foto: NORA LOREKLotta Engberg. Foto: NORA LOREK
Lotta Engberg.  Foto: NORA LOREK
Lotta Engberg leder programmet ”Lotta på Liseberg”. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSENLotta Engberg leder programmet ”Lotta på Liseberg”. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Lotta Engberg leder programmet ”Lotta på Liseberg”.  Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Lotta Engberg i olycka – premiären är i fara

Publicerad

Lotta Engberg har skadat ryggen – och kan ha en spricka i revbenet.

Efter olyckan i Norrland är säsongspremiären av "Lotta på Liseberg" i fara.

– Det var en obehaglig upplevelse, säger Lotta Engberg.

I morgon klockan 20.00 är det säsongspremiär för "Lotta på Liseberg" i TV4. Nu hotas premiären efter att programledaren varit med om en olycka.

Lotta Engberg var uppe i Norrland för att hälsa på sin släkt när olyckan var framme. Programledaren var ute på promenad i naturen när hon ramlade baklänges och slog ryggen rejält. Programledaren har mycket ont och kan ha fått en spricka i revbenet.

 

LÄS MER: Lotta Engberg om nya livet efter skilsmässan 

 

Hur säsongspremiären av "Lotta på Liseberg" påverkas är därför oklart.

– Det var en obehaglig upplevelse, det går så snabbt när olyckan är framme, men jag kommer göra allt jag kan för inte premiären på måndag ska drabbas, säger Lotta Engberg.

TV4: "Lotta har ont"

Jonathan Nordin är exekutiv producent för "Lotta på Liseberg" på TV4.

– Det stämmer att Lotta olyckligtvis har skadat sig under en vandringstur i Norrland, säger han och fortsätter:

– Lotta har under en vandringstur uppe i Norrland ramlat och tyvärr skadat sig vid ryggen och revbenet. 

Hur mår hon?

– Lotta beskriver det som en "rejäl vurpa där hon skadat revbenen" men sist jag pratade med henne så var hon lyckligtvis vid gott mod även om hon så klart har ont av skadorna. Lotta är stark och vill verkligen inte att skadan ska påverka måndagens premiär.

 

LÄS MER: Lotta Engbergs känslor i direktsändning 

 

Har hon fått läkarvård?

– Jag har inte alla detaljer vid olyckstillfället men Lotta säger att hon fått den hjälp hon önskat och nu fokuserar hon på att vila upp sig inför premiären.

Kommer sändningen av "Lotta på Liseberg" att drabbas på något sätt?

– I samråd med Lotta utgår vi just nu från att hon kommer att kunna genomföra premiärprogrammet som planerat, men beroende på hur hon känner efter eftermiddagens repetitioner så kan vi behöva göra justeringar i programupplägget.

– Men det finns en förberedd plan utifall hennes hälsoläge försämras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag