Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Engberg berättar sanningen bakom succén

Lotta Engberg.
Foto: TS / STELLA PICTURES
”Lotta på Liseberg” med Lotta Engberg firar 10 år.
Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: SVEN LINDWALL

På måndagskvällen har Lotta Engbergs långkörare "Lotta på Liseberg" premiär igen för sommaren.

Programledaren väljer att jobba med samma människor år efter år – något hon menar är ett framgångskoncept.

– Ju längre vi jobbar ihop med varandra, desto enklare är det, säger Lotta Engberg.

Nu är säsongen för allsångsprogrammen här. På måndag drar ”Lotta på Liseberg” i gång på TV4 och dagen därpå har ”Allsång på Skansen” på SVT premiär.

”Lotta på Liseberg” firar i år 15 år, samt 10 år i tv-rutan.

– Jag fick en deja vu när jag var uppe på Lisebergskontoret. Där hängde en bild från första året, och så tittade jag på hur vi alla såg ut som 15 år yngre. Det är lite fräckt. Det har varit förfärligt roligt! säger programledaren Lotta Engberg och fortsätter:

– De senaste sju åren har vi varit samma gäng. Det är ett tecken på att vi trivs väldigt bra ihop. Ju längre vi jobbar ihop med varandra, desto enklare är det. 

Lotta Engberg berättar att hon tar med sig många musikaliska höjdpunkter från åren.

– Mia Skäringer sjöng ”Hallelujah” hos oss för några år sedan. Den texten och värdigheten - det var väldigt fint. Jag älskar blandningen av att det nästan är hysteriskt av musikalisk glädje, sedan mitt i allt kan man plötsligt höra en knappnål falla, säger hon.


LÄS MER: Lotta Engbergs besked om kärleken: ”Jag trivs” 


Lotta Engberg: ”Vi är inte felfria”

”Allsång på Skansen” leds för tredje året i rad av Sanna Nielsen. Artisten berättar att programmet upptar hela hennes fokus under de åtta veckor programmet sänds.

– Jag kopplar inte av många sekunder. Det gör jag sen när sommaren är över, säger Sanna Nielsen vid en presskonferens.

Lotta Engberg har efter sina många år som programledare ett betydligt mer avslappnat förhållningssätt.

– Ja, jag kan ju inte jämföra. Men det är skoj med musik, det är vad alltihop går ut på. Sen om det blir något fel så struntar vi i det, det gör inget. Vi är inte felfria, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte riktigt tycka att det är ett jobb. Det är bara roligt. Det sköna med Liseberg-publiken är att de aldrig är så där att: ”nu ska du underhålla”. Det är mer ”nu kör vi, nu är det party!”. Det känns som att vi är polare, säger hon.

Programledaren hinner också med en del andra sommaraktiviteter.

– Ja, det hinner man absolut. Jag ska sjunga i sommar och spela golf. Sen har jag ju väldigt många barnbarn som jag ska leka med också - sex stycken är de, och så bonusbarnbarn också, säger hon.


LÄS MER: Lotta Engberg avslöjar sin sanning om Kikki 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.