Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engberg avslöjar sin sanning om Kikki

Foto: NORA LOREK
Foto: /IBL / /IBL

Kikki Danielsson och Lotta Engberg har i dag ingen närmare kontakt, efter Kikki, Bettan och Lottas splittring.

I dokumentären "Kikki Danielsson – ett porträtt" berättar Engberg om hur gruppen förgäves försökte hjälpa Kikki under de svåra åren – och lyckan över kollegans vändning.

– Det gläder mig något vansinnigt att hon med åren läker inifrån, säger Engberg.

Kikki, Bettan och Lotta, bestående av Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen, var supertrion som gjorde succé i Sverige och Norge i början av 2000-talet. 

Låten "Vem e' de' du vill ha" slutade trea i Melodifestivalen 2002.

Men 2004 tog framgångssagan slut – gruppen bröt upp. En av orsakerna var Kikki Danielssons alkoholproblem. Och efter splittringen riktade Danielsson kritik mot sina tidigare kolleger. 

– Det kunde definitivt skötts snyggare, sa hon i en intervju med Kristian Luuk.

 

LÄS MER: Kikki och Bettans oväntade återförening

 

Lotta Engberg försökte hjälpa Kikki

Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN

Men sedan dess har trion återförenats i olika konstellationer. I dokumentären "Kikki Danielsson – ett porträtt", regisserad av Susanne Cederberg, medverkar Lotta Engberg. 

Där lyfter hon fram det positiva med gruppen, och berättar också hur de försökte hjälpa Kikki Danielsson.

– Perioden med Kikki, Bettan och Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Den var jätteroligt. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Engberg.

 

LÄS MER: Dåliga vibbar när TV4 driver med Kikki

 

I dokumentären, som sänds på SVT1 klockan 18.30 på annandag jul, berättar Engberg också hur relationen till Kikki Danielsson är i dag.

– Något som är jätteskönt i dag, jag har inte någon närmare kontakt med kikki, men det är att man ser så tydligt att hon mår bättre, och det gläder mig något vansinnigt, säger Engberg. 

Lotta Engberg om Kikkis vändning

Engberg gläds åt vännens livsändring. 

– Att hon med åren läker inifrån och törs vara den hela människa hon är. 

Kikki Danielsson, som i dag är nykter, talar i dokumentären om de svåra åren. Men hon berättar också om sin vändning – och glädjen över det liv hon lever i dag.

– I dag har jag fått en ordentlig skjuts. En nytändning. Jag kände 2009 när jag träffade Sulo (vännen Sören "Sulo" Karlsson, reds. anm.) i "Så ska det låta. Jag hade ingen geist. Jag visste inte vart jag skulle bo. Vända tillbaka till Skåne eller Småland? Nej, säger hon och fortsätter: 

– Det hände enorma saker i mig när jag blev mormor. Det var helt sagolikt. Jag får nypa mig i armen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.