Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Bromés livsändring – nu berättar hon i stor intervju

Lotta Bromé.Foto: SNEZANA VUCETIC BOHM / SVERIGES RADIO
Lotta Bromé.Foto: JORMA VALKONEN / IBL

När Lotta Bromé under slutet av 2017 lämnade jobbet på Sveriges Radio under stormiga förhållanden hamnade hon i en personlig kris.

Nu berättar den tidigare radioprofilen för första gången om sin stora livsändring, vägen tillbaka och sitt nya projekt – podcasten ”Brevé Bromé”.

– Det som händer när man krisar är att man går sönder, säger Lotta Bromé i det senaste numret av Topphälsa.

Radioprofilen Lotta Bromé, 54, är tillbaka i rampljuset med podcasten ”Brevé Bromé”, som hon driver tillsammans med Pelle Porseryd. Först ut som gäst i podcasten var Charlotte Perrelli, som avslöjade att hon funderar på att flytta från Sverige med familjen i framtiden. I det senaste avsnittet är det hockeylegendaren Börje Salming som intervjuas.

Podcasten är en av de första i Sverige som ligger bakom betalvägg. Lyssnarna kan alltså prenumerera på podcasten för en liten summa pengar via en plattform, och får då tillgång till avsnitten och slipper reklam. ”Brevé Bromé” finns inte på andra podcastplattformar.

– Jag har saknat lyssnarna, saknat att få bjuda på äkta, fördjupande, känslomässiga och roliga samtal, säger Lotta Bromé i Topphälsa.

 

Lotte Bromé är med i månadens nya nummer av ”Topphälsa”.Foto: Topphälsa

 

 

Lotta Bromé lämnade Sveriges Radio

Under 30 år var Lotta Bromé profil på Sveriges Radio. Men 2017 ändrades det, när Lotta Bromé under #metoo anklagades för maktfullkomlighet och trakasserier på arbetsplatsen, och till slut valde att lämna jobbet på Sveriges Radio. Efter anklagelserna, där Bromé namngavs, fälldes SVT i Granskningsnämnden och Expressen i Pressens Opinionsnämnd.

Lotta Bromé förlorade också två nära vänner på kort tid – först skådespelaren Rikard Wolff i november 2017, och sedan artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som dog i april förra året.

I en exklusiv intervju med Pamela Andersson i nya numret av Topphälsa berättar Lotta Bromé om sin väg tillbaka efter den svåra tiden, och hur hon ändrat sitt liv.

– Det som händer när man krisar är att man går sönder, jag gick i alla fall sönder. Det har handlat om att hitta tillbaka till den jag är, att inte låta andra definiera vem jag är, och den vägen har gått via bland annat träning, berättar Lotta Bromé i Topphälsa.

 

 

Fick utlopp genom träning

Efter att ha introducerats till boxning av en vän så återupptäckte Bromé sin kärlek för träning, och märkte hur stor skillnad det gjorde för hennes hälsa, både mentalt och fysiskt. Nu har profilen lagt om sitt sätt att leva, och fokuserar mer på hälsan.

– Det kändes så bra att återigen känna var kroppen började och slutade. Genom den fysiska träningen kunde jag ta tag i alla de känslor som jag bar inom mig, uppgivenheten, ilskan, otillräckligheten. Jag fick ut en massa saker. Dessutom får jag bättre hållning och känner att jag är stark och kan resa på mig, säger profilen i intervjun.

Expressen har sökt Lotta Bromé, som hälsar att det på alla hjärtans dag släpps ett nytt avsnitt av hennes podcast där hon pratar med både vännen Carl Jan Granqvist och programledaren Agneta Sjödin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.