Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Lotta Bromé tar en paus från "P4 Extra"

Publicerad

Lotta Bromé tar en paus från "P4 Extra".

Radioprofilen tar i stället över "Karlavagnen" - där hon frågar ut partiledarna.

– Vi tar inte omvägen via experter eller statsvetare, utan det blir mycket intimare, en trekant, jag lyssnarna och partiledarna.

Hon är en av Sveriges Radios mest populära programledare.

Men nu tar Lotta Bromé, 49, en kortare paus från "P4 Extra" för att vara programledare för "Karlavagnen".

Skälet är det kommande riksdagsvalet - Bromé leder programmet de kväller i veckan då partiledarna medverkar för att svara på lyssnarnas frågor efter SVT:s "Utfrågningen", där Anna Hedenmo och Mats Knutson är programledare.

"Det ska bli kul"

Lotta Bromé gör sitt första "Karlavagnen" på tisdagen, då Göran Hägglund är gäst.

– Nu börjar valrörelsen på allvar och det ska bli kul att höra vad lyssnarna har för frågor till partiledarna, säger Lotta Bromé till Expressen.se:

– I "Karlavagnen" tar vi inte omvägen via experter eller statsvetare. Utan det blir mycket intimare, en trekant, jag lyssnarna och partiledarna.

I genomsnitt lyssnar drygt en halv miljon personer på "Karlavagnen", enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Lotta Bromé är tillbaka som programledare för "P4 Extra" i september.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag