Länder världen rapporterar om Loreens vinst i Eurovision song contest. I tyska Bild-Zeitung benämner man sångerskan som "den charmiga svenska vampen".
Länder världen rapporterar om Loreens vinst i Eurovision song contest. I tyska Bild-Zeitung benämner man sångerskan som "den charmiga svenska vampen".

Loreens succé i ESC ger eko i hela världen

Publicerad

Loreen har tagit Europa och världen med storm och alla stora internationella medier rapporterar om den svenska artisten.

Tysklands största tidning ägnar en artikel åt den mystiska svenskan med rubriken:

"Så charmig är den svenska vampen"

I Bild-Zeitungs artikel gör man en genomgång av artisten Loreen.

Den "intima blicken", framgångsreceptet, den "låga urringningen". Inget lämnas därhän i Bilds text. Och den tyska tabloiden är inte ensam om fascinationen för Loreen.

"Äventyrsprinsessan"

Även i Norge gör tidningarna rejäla genomgångar av Loreens karriär.

Dagbladet har en artikel med rubriken: "Äventyrsprinsessan som tog Europa med storm" som handlar om hennes bakgrund.

Även al Jazeera skriver om Loreens vinst och om "euforiskt firande i Stockholm".

Också i Finland är Loreens seger en stor sak, och bland annat Iltalehti skriver om triumfen.

I Belgien skriver Le Soir om Loreens framgång i Baku.

Ryskorna riktiga stjärnor

Brittiska The Sun konstaterar att deras eget bidrag, som framfördes av Engelbert Humperdinck, floppade, men att Loreen vann.

" de riktiga stjärnorna var dock sex ryska gummor som bakade fejkbröd på scenen",> konstaterar The Suns skribent.

New York Times har nöjt sig med att publicera en text från nyhetsbyrån Reuters om Loreens framgång.

Där tar man bland annat upp att hon haft kontakt med oppositionsaktivister under sitt besök i Azerbajdzjan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag