Loreen tackade nej till Beyoncé.Loreen tackade nej till Beyoncé.
Loreen tackade nej till Beyoncé.
Jay-Z och Beyoncé. Foto: Erik Pendzich/RexJay-Z och Beyoncé. Foto: Erik Pendzich/Rex
Jay-Z och Beyoncé. Foto: Erik Pendzich/Rex
Loreen i "Idol" 2004. Foto: Johan AdelgrenLoreen i "Idol" 2004. Foto: Johan Adelgren
Loreen i "Idol" 2004. Foto: Johan Adelgren

Loreens Beyoncé-diss: "Då fick de ett fett nej"

Publicerad

Loreen blev världskänd över en natt när hon vann Eurovision Song Contest 2012.

Till hösten kommer hon tillbaka med nytt material - bland annat med en låt Beyoncé har visat intresse för.

- Då fick de ett ödmjukt fett nej, säger Loreen.

Artisten Loreen, 31, tävlade i Melodifestivalen 2012 med låten "Euphoria". Hon vann, och kammade senare även hem första platsen i Eurovision Song Contest.

- Det var som att vinna VM i fotboll, alla var med och alla har sin historia kring låten, säger Loreen.

Efter vinsten turnérade Loreen runt i hela världen. Alla ville höra låten.

- Efter Euphoria slet man i mig överallt och jag försökte spela så mycket jag kunde. Det höll på i nästan två år, tills att jag själv drog i handbromsen. Det hade kunnat fortsätta hur länge som helst, säger Loreen.

Längtade efter skapandet

När hon turnérat runt kände hon att det var dags att skapa ny musik.

- Det är inte så kreativt att i princip bo på en flygplats. Du kommer till en punkt då du känner att du måste in i verkstaden och skapa, säger hon.

 

LÄS MER: Här är Loreens nya video

 

Trots att hon ofta förknippas med "Euphoria" har hon inte lessnat ännu.

- Jag har en enorm respekt och tacksamhet för det som "Euphoria" har gett mig. Jag tycker inte det är jobbigt att köra den. Det har fött en gemenskap och är en viktig del av mig, säger hon.

Och populariteten efter Eurovision gjorde att Loreen egentligen skulle kunna ta det lugnt och leva på hitlåten.

- I praktiken skulle jag kunna göra det. Men för mig har pengar aldrig varit det som drivit mig. Mitt utgångsläge är inte pengar och kommer aldrig att vara det. Jag gillar att skapa, jag mår väldigt bra av det. Det är ju någonstans min styrka, och då är det just det jag ska göra, säger hon.

 

LÄS MER: Loreen visar upp nya frillan

 

Bakom framgången finns också en baksida.

- Det är inte alltid en dans på rosor, man mår otroligt bra över att få skapa men baksidan är att det krävs enormt mycket av en själv, säger hon.

Nytt album i september

Nu är Loreen tillbaka med nytt material. Under Melodifestivalen framträdde hon med sin nya låt "Paper Light (Higher)", ett framträdande hon blivit hyllad för.

Under torsdagen släpptes musikvideon till omarbetade versionen "Paper Light Revisited", och i september beräknas albumet att släppas. Nästa singel kommer ut i augusti.

- Det är många som dragit i den låten. Beyoncé har visat intresse för låten men jag kunde inte, jag håller den alldeles för varmt om hjärtat, säger Loreen.

Låten är skriven tillsammans med artisten Kiesza, som har samma skivbolag som Beyoncé.

- Det här var back in the days, Kiesza som jag skrivit låten med ligger på Stargate, alla låtar vi skriver tillsammans hamnar bland annat på hög där. Låten hamnade hos Beyoncés team och då fick de ett ödmjukt fett nej, säger Loreen.

Tror på Måns Zelmerlöw

Nu är det Måns Zelmerlöws tur att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Utländska medier har tagit upp hans uttalande i "Pluras kök Sicilien" förra året där han kallade homosexualitet för en "avvikelse", trots att han bett om ursäkt flera gånger.

- Det finns ingen nerv eller ådra i honom som är homofobisk. Jag tror inte det påverkar honom negativt. Man måste titta på det som är bra hos en människa, säger Loreen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag