Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Loreen nervpressades i direktsändning

Loreen väntar nervöst på att få veta om hon har gått vidare eller inte...
Foto: SVT
Till slut kan hon andas ut. Här blir det klart att Sverige går till final.
Foto: SVT
"Jag är otroligt lycklig just nu", sa Loreen efter beskedet.
Foto: SVT

BAKU. Loreens nervdaller hotade på allvar succén i semifinalen.

Hon var så nervös i green room att hon höll på att krama sönder Christer Björkmans hand och vågade inte titta upp utan höll blicken i golvet.

När hon väl ropades upp som finalklar spred sig lyckan i hennes kropp.

– Då släppte allt och jag märkte hur nervös och spänd jag har varit, säger Loreen som i natt hyllades av sin stolta mamma.

Loreen var favorittippad i semifinal två och pressen på henne var stor. Inför semifinalen berättade hon om nervpärsen som skulle komma.

– Jag blir alltid så otroligt nervös. Det viktiga för mig är att jag lyckas fokusera. Jag måste verkligen försöka få fokus, säger hon.

Men nervdallret ställde till det och numret blev skakigt. Reaktionerna lät inte vänta på sig och på sociala medier lade många märke till att det kändes som att hon mumlade sig genom verserna, att det kändes osäkert och att den magiska känslan från tidigare framträdanden inte infann sig. Specialeffekten med snön ställde också till problem - den släpptes ner för tidigt.

– Jag fattar att folk reagerade. Det är ett svårt nummer där det gäller att få till sång, dans och alla kameror. Men jag tyckte att jag lyckades hålla mitt fokus i dag ändå, och få rätt energi. Men jag är aldrig nöjd, jag är kreatör, säger hon.

Glömde sina scenkläder

Inför det sista genrepet på dagen i går glömde Loreen också sina scenkläder på grund av stress och nervositet. De låg nedpackade i en påse, men i stressen att komma iväg till arenan blev de kvar på hotellrummet. Hon fick därför genomföra det sista genrepet inför kvällen i tajts och linne.

När det väl var dags för programledarna att ropa ut vilka tio länder som gick vidare till final var Loreens otroligt nervös. Tv-tittarna kunde se hur hon kramade Christer Björkmans hand stenhårt, och hur hon var omgiven av sitt team i green room. Loreen själv kunde inte titta, utan stirrade stint ner i golvet.

– Jag var jättenervös. Det är verkligen tydligt hur nervös jag var. För man vet ju aldrig, säger hon.

Men till skillnad från Charlotte Perrelli och Eric Saade slapp hon vänta till allra sist med att bli uppropad, ett klassiskt knep för att hålla storfavoriten på halster. Christer Björkman avslöjar att han hade vädjat till EBU:s starke man Jon Ola Sand att få slippa den tortyren.

– Jag har vädjat till honom över året. Det var väldigt skönt att han var så snäll i år. För det är inte roligt att sitta där till sist.

Loreen kunde därför slappna av tidigare och lyckoscenerna som spelades upp framför tv-kamerorna gick inte att misstolka.

– Det är bara ren och skär glädje. Jag är otroligt lycklig just nu. Det är en stor varm lycka, säger Loreen.

"Jag är så stolt"

Sent i natt kunde även Loreens mamma pusta ut efter nervpressen att se sin dotter tävla om en finalplats.
"Det är underbart! Jag är så stolt. Nu kan jag slappna av", hälsar hon i ett sms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.