Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Loreen berättar om
sin sexualitet

I ett samtal med programledaren Renée Nyberg berättar Loreen att hon är bisexuell.Foto: TV4
Loreen.Foto: Olle Sporrong

Melodifestivalaktuella artisten Loreen berättar i kvällens "Renées brygga i TV4 att hon är bisexuell.

– Jag får väl säga att jag är det, helt enkelt, säger hon när hon gästar programmet.

Stjärnan berättar också att hon utvecklade sin sångtalang i familjens badrum - där hon kunde sjunga i ensamhet i flera timmar tills grannarna kom och knackade på ytterdörren.

Loreen Talhaou, 33, återvänder i år till Melodifestivalen för första gången sedan sin vinst i Eurovision Song Contest 2012. Då hade hon vunnit den svenska Melodifestivalen med sin sång "Euphoria".

I kväll gästar hon programmet "Renées brygga" tillsammans med radioprofilen Anders Timell och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

 

LÄS MER: De ska vara med i Melodifestivalen 2017

 

I ett samtal med programledaren Renée Nyberg kommer de in på kärlek och relationer, och Loreen berättar då att hon blir kär i "en människa", snarare än ett kön.

– Många är så fokuserade på sexet, det sexuella. Kärlek är så mycket mer. Jag brukar säga att "Kärlek är där man finner det", men "gör det dig till bisexuell?", säger Loreen frågande.

Hon svarar sedan själv på sin egen fråga:

– Ja, faktiskt, då får jag väl säga att jag är det, helt enkelt, säger Loreen.

Ingen brist på kärlek

Renée Nyberg vill veta mer om artistens kärleksliv, och frågar om hon just nu har någon pojk- eller flickvän.

– Naä, nja, jag har inte brist på kärlek, om jag säger så. Men är jag bunden resten av livet till nån? Jag är gift med jobbet. Vi får se vad som händer, men jag är inte ensam, om jag säger så, svarar Loreen, och fortsätter:

– Jag har ett funktionellt sexliv. Det är viktigt att ha. Kroppen mår jävligt bra av det.

Hon säger att hon i dag inte uppfattar sig som speciellt häftig, trots att hon är artist. Och det är något hon bär med sig sedan hon var barn.

– Jag är en tönt, jag kan inte säga att jag är en cool tjej. Jag göra bara det jag älskar att göra. Jag är ju värsta muppen. Jag var inte den populära i klassen. Jag var den som drog mig undan och var för mig själv. Jag hade inte alls någon idé att jag skulle bli artist, säger hon.

Men att hon höll sig för sig själv gjorde också att hon kom att utveckla sin sångförmåga - detta i familjens badrum.

– Jag älskade akustiken i badrummet. Snabbt förstod jag att om man släckte ner kunde man fokusera alla sinnen. Grannarna kunde komma ner och knacka på hemma klockan nio på kvällen. Jag kunde vara där i två, te timmar utan att tänka på det, berättar hon.

Krav på sexualisering

I dag är Loreen en firad artist och kändis. Men det är något som också har en baksida. Hon säger att hon fått flera påstötningar om att uppträda mer sexigt än hon gör - och att man som kvinnlig artist förväntas vara på ett visst sätt.

– Det gör något med integriteten och stoltheten och ens värde som kvinna. Varför ska jag vara sexig? Är det ett krav för att jag är artist? Nej, ska jag vara sexig är det för min skull, inte för att behaga en publik. Glöm det, säger hon och berättar att det kommit förslag från andra att hon ska använda sin kropp på ett annat sätt som artist, något som hon vägrat.

 

LÄS MER: Nunstedt: Loreen något att hänga upp mellovintern på

 

I programmet berättar Loreen också om sin uppväxt och att hon tidigt fick ta ansvar.

– Mamma var ensamstående, man är ju en familj och då blir det så att man hjälper till. Jag var storasyster och hade fem småsyskon så jag var som en extramorsa. Fast det var ingenting som jag tänkte på då. Vi var ett team som hjälptes åt, säger hon.

– Jag gjorde allting från att laga middag till att diska, säger hon om sin uppväxt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

 

 

LÄS MER: Nunstedt: Loreen något att hänga upp mellovintern på

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.