Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lorde: Därför försvann jag från världsscenen i två år

"Idol"-vinnaren Agnes Carlsson försvann från rampljuset – nu syns hon i "Skavlan".
Lorde under en konsert i Annexet i Stockholm 2017.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Lorde.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Artisten Lorde, 24, försvann från världsscenen och sociala medier för två år sedan.

Nu förklarar hon varför.

– Det förstör den del av min hjärna som kan jobba, säger hon i en intervju med magasinet Interview.

Den nyazeeländska artisten Lorde, 24, gjorde kometkarriär när debutalbumet ”Pure Heroine” släpptes 2013 och hitlåten ”Royals” belönades med två amerikanska Grammys.

Men för två år sedan försvann Lorde, som egentligen heter Ella Yelich-O’Connor, plötsligt från världsscenen och raderade flera av sina bilder på Instagram och inlägg på Twitter.

Sedan dess har det varit knäpptyst från 24-åringens sida.

Nu förklarar hon varför hon plötsligt försvann.

– En anledning till varför jag pausade sociala medier, förutom att jag förlorade min fria vilja, var den stora stressen jag kände gällande vår planet, strukturell rasism och polisbrutalitet i det här landet, säger Lorde i en intervju med magasinet Interview.

Hon fortsätter:

– Det förstör den del av min hjärna som kan jobba... Hur balanserar man att ha ett finger på pulsen samtidigt som man inte blir galen?

Spelat in ny musik

Tidigare i år hintade Lorde om att ett tredje album är på väg.

I maj skickade hon ut ett mejl till sina fans där hon berättade att hon arbetat med Jack Antonoff, som hon även arbetade tillsammans med på sitt andra album ”Melodrama”.

”Jag började gå tillbaka till studion i december, bara för att ha något att göra, och till min förvåning kom det fram bra saker”, skrev hon i brevet enligt news.com.au.

På Instagram ber Melodifestivalen-artisten om ursäkt för att han inte orkar fortsätta köra på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.