Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lokets tuffa kritik mot Bingolotto: "Löjligt"

Foto: Anna-Karin Nilsson

TV4 och Marie Serneholt skrotar gamla "Bingolotto" - musiken försvinner som ett fast inslag och delar av publiken står upp.

Något som får de före detta programledarna och branschprofiler att reagera med ilska.

- Det är löjligt och fruktansvärt dumt, säger Leif "Loket" Olsson.

Så blir nya "Bingolotto"

Bingospelandet spetsas till. I det första spelet finns frirutor på brickan. I det andra medverkar en person som vunnit att komma till studion för att spela "högre eller lägre" och då ska gissa om nästa utrop är högre eller lägre. I det tredje spelet blir det klassisk bingo där numren som ropas ut kan finnas flera gånger eller inte alls.

Bingospelarna får chansen att vinna en miljon i frågeprogrammet "Upp till miljonen" som sänds i TV4 en timme innan "Bingolotto" drar i gång.

Delar av publiken kommer att stå upp under programmet.

En panel kommer i varje program att diskutera ett aktuellt ämne som bingopubliken sedan får rösta om.

Husbandet och livemusiken försvinner som ett stående inslag.

"Bingolotto" hade premiär i TV4 1991. När det var som störst hade programmet över tre miljoner tittare. De senaste åren har publiksiffrorna dalat kraftigt och inför säsongspremiären på söndag har programmet, som nu sänds i Sjuan, därför gjorts om.

Marie Serneholt är ny programledare, scenografin är ny, livemusiken har tagits bort som ett fast inslag och en del av publiken på plats kommer att stå upp.

- Hela studion är förändrad. Vi kommer att ha en stående publik för att få mer liv och rörelse i programmet. Musiken har vi ersatt med en panel som kommer att diskutera ett aktuellt ämne, säger Jens Mikkelsen, produkt- och marknadsansvarig för "Bingolotto".

"Löjligt och dumt"

De nya greppen faller inte i god jord hos flera av programmets tidigare programledare. Leif "Loket" Olsson ledde "Bingolotto" under 90-talet och han gillar inte att en del av publiken nu står upp.

- Jag gissar att det är för att de inte vill ha äldre människor längre. Det är löjligt och fruktansvärt dumt, säger han.

Jan Bylund petades från "Bingolotto" i våras som en del i omgörningen av programmet. Han kommer att sakna livemusiken.

- Jag tycker att det är synd, "Bingolotto" är så förknippat med musik. Men det är svårt att säga om det blir bra eller inte innan man har sett programmet, säger den tidigare programledaren.

Även Lasse Kronér tycker att musiken hör "Bingolotto" till.

- Jag gillar musik och vill ha musik. Men jag förstår varför de gör det. Jag vet vad de kämpar med, man kan inte ha med allt, säger Lasse Kronér.

Lyckas inte locka artister

Anledningen till att livemusiken inte längre är ett stående inslag i "Bingolotto" är att programmet inte lyckas locka de artister de vill ha, säger Jens Mikkelsen.

- Vi vill ha bred musik. Två artister som vi har försökt att få utan framgång är Petra Marklund och Oskar Linnros. Hela musikbranschen har förändrats och det har gjort det svårt att få de artister man vill ha.

Jens Mikkelsen får mothugg av skivbolagsdirektören Bert Karlsson som ger inte mycket för förklaringen att det inte går att hitta bra artister.

- Det är bara skitsnack, det finns hur mycket breda artister som helst. Felet är att programmet alltid har strävat efter att få de artister de aldrig får. Det är så urbota korkat från början till slut, säger Bert Karlsson.

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här texten stod det att hela publiken skall var stående under programmets gång. Det stämmer inte och är endast delar av publiken som står under programmets gång. Uppgiften byggde på Bingolottos egna information.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!