Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lohan hånar DiCaprio – efter orden om Amazonas

De största händelserna i nöjesvärlden.
Leonardo DiCaprio skrev på torsdagen ett inlägg om skogsbränderna i Brasilien. Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP TT NYHETSBYRÅN
Lindsey Lohan kommenterade inlägget på ett iskallt sätt. Foto: YORGOS KARAHALIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Under torsdagen uttalade sig skådespelaren och miljökämpen Leonardo DiCaprio om de uppmärksammade bränderna i Amazonas.

Det fick den skandalomsusade skådisen Lindsay Lohan att fälla en dräpande kommentar:

”Hur kan vi lösa det? Handlingar väger tyngre än ord, min vän”, skriver hon under DiCaprios inlägg på Instagram.

Den brasilianska regnskogen står i lågor – nära 73 000 bränder har noterats hittills i år. Det innebär en ökning med 83 procent jämfört med samma period, och siffran är den högsta sedan mätningarna startade 2013.

Att den brasilianska regnskogen brinner är inget ovanligt under torrperioden, och årets väder tycks inte skilja sig från det normala.

– Det är inget ovanligt med klimatet i år eller nederbörden i Amazonas, säger Alberto Setzer, forskare vid det brasilianska institutet för rymdforskning, till Reuters. 

– Torrperioden skapar gynnsamma förhållanden för spridningen av skogsbränder, men det är människor som startar bränderna, antingen medvetet eller oavsiktligt, forsätter han.

Leonardo DiCaprios ord om bränderna

På torsdagen publicerade Leonardo DiCaprio ett inlägg på Instagram där han uppmärksammar de kraftiga bränderna. Skådespelaren, som sedan länge har engagerat sig i miljöfrågor, beskriver den alarmerande siffrorna och förklarar även att situationen hotar områdets urinvånare.

https://www.instagram.com/p/B1eBsWDlfF1/

I inlägget beskyller Dicaprio även den brasilianska presidenten Jair Bolsonaro för att uppmuntra landets skogsindustri och jordbruk att förstöra skogen.

Därefter radar skådespelaren upp några saker som människor kan tänka på i vardagen för att bidra till en lösning: bland annat donationer till lämpliga organisationer och att välja produkter som inte skadar skogen. DiCaprio uppmanade även följarna att rösta på politiker som ”förstår hur akut klimatkrisen är” och som är villiga att vidta drastiska åtgärder för att lösa den.

Enligt sajten Hollywood Life föll inte inlägget i god jord hos alla. Den skandalomsusade skådespelaren Lindsay Lohan levererade en iskall kommentar till DiCaprios inlägg:

”How can we fix it? Actions speak louder than words my friend”, skrev hon, vilket översätts till: ”Hur kan vi lösa det? Handlingar väger tyngre än ord, min vän”.