Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Loffes änka Gurianne har hittat kärleken igen

Sambon om "Loffes" cancer: Han förstod
Janne Loffe Carlsson och Gurianne Sandven tillsammans.Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP
De båda var ett par i 26 år.Foto: RONNY JOHANNESSON
Gurianne Sandven på Janne Loffe Carlssons begravning i september 2017.Foto: OLLE SPORRONG

Den 31 augusti 2017 gick folkkäre Janne ”Loffe” Carlsson bort.

Två år senare berättar nu änkan Gurianne Sandven att hon har hittat kärleken igen.

– Saknaden efter Janne har varit stor men jag inser ju att han tyvärr aldrig kommer tillbaka. Så jag har bestämt mig för att gå vidare.

80 år gammal gick skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson bort efter att ha drabbats av levercancer.

Kvar lämnade han sambon Gurianne Sandven, 59, som han levde tillsammans med i 26 år. För Expressen berättar hon nu att hon åter har hittat kärleken – i en engelsman.

– Vi har träffats tidigare via vänner i Norge. Men det var först i Kroatien i somras som vi liksom sågs igen och connectade lite. Och vi har träffats nu ett tag och känner att det känns bra. Det känns mysigt att ha någon nära igen om man säger så. Saknaden efter Janne har varit stor men jag inser ju att han tyvärr aldrig kommer tillbaka. Så jag har bestämt mig för att gå vidare. Det går inte att leva ett liv med förhoppning och väntan på en människa som har gått bort och lämnat en, berättar hon.

Hälsar på varandra så ofta som möjligt

Gurianne Sandven berättar hur nya kärleken bor i hemlandet England och hur de just nu turas om att åka fram och tillbaka för att besöka varandra. Hon jobbar heltid, och han halvtid, men de har pratat om att så småningom försöka bo i samma land.

Just nu är hon tacksam för att de bådas arbetsgivare är förstående nog och låter dem jobba på distans. På så sätt kan de ses oftare.

Men var de ska bo tillsammans är oklart.

– Det känns ju ohållbart att leva i två olika länder. Men det är ju också jobbigt med tanke på brexit, vad som kommer att hända. Och det vet vi ingenting om, säger hon.

”Faktiskt helt underbart”

Gurianne Sandven förklarar också hur den nya relationen kom oväntat, och att det inte alls var något hon hade förutsett. Hon hade snarare förlikat sig med tanken att leva resten av sitt liv utan att hitta någon ny.

– Jag fyller 60 nästa år och har levt ett långt liv med Janne, och trodde ju han skulle vara min sista kärlek. Janne ville ju inte att jag skulle vara själv, men jag har ju inte letat efter någon. Utan lite öde kan man väl säga har fått oss samman. Så det känns bra när allting känns så hopplöst och ensamt och jobbigt, och sen utan att man vet om det så plötsligt så öppnas en ny dörr. Så det känns faktiskt helt underbart. 

Gurianne Sandven fortsätter.

– När ens stora kärlek går bort och man förbereder sig på ett leva ensam och tror att det ska bli så och är ganska nöjd med det så småningom. Man har en hund och man har sitt arbete och man har sin vana och rutiner, och så plötsligt blir man kär igen helt oväntat. Så det känns helt otroligt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.