Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ljusmanifestation för Josefin Nilsson

På lördagen visade hundratals personer sitt stöd för Josefin Nilsson vid en ljusmanifestation. Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Josefin Nilsson. Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: SVEN LINDWALL

Hundratals personer visade i går sitt stöd för artisten Josefin Nilsson genom en ljusmanifestation.

Fokus var mäns våld mot kvinnor.   

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson dog oväntat för tre år sedan efter många års kamp. 

Nyligen släpptes en SVT-dokumentär om hennes liv. 

En rad människor – så väl allmänheten som kända profiler – har i sociala medier uttryckt förfäran över det som framkommer i dokumentären. 

I lördags visade hundratals personer sitt stöd för Josefin Nilsson i en stor ljusmanifestation med fokus mäns våld mot kvinnor. 

Efter ljusmanifestationen har arbetsgivaren till den man som utsatte Josefin Nilsson för fysisk och psykisk misshandel skrivit att man tar avstånd från hot och kränkningar. I inlägget skriver de:

Med anledning av gårdagens manifestation utanför (arbetsgivarens namn, reds. anm.) vill vi betona att (arbetsgivarens namn, reds. anm.) kraftfullt tar avstånd från alla former av kränkningar och våld. (Arbetsgivarens namn, reds. anm.) arbetar förebyggande och har noll tolerans mot trakasserier. Varken i egna eller i andra kanaler kommer vi att kommentera enskilda medarbetare.

 

Josefin Nilsson. Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES

LÄS MER: Josefin Nilsson blev misshandlad

Misshandlades av sin pojkvän

Dokumentären tar upp hur Josefin Nilsson utsattes psykiskt och fysiskt av sin pojkvän under 1990-talet. I tingsrätten dömdes mannen till tre månaders fängelse för misshandel, upprepade olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud. I hovrätten mildrades domen, och mannen fick till slut en villkorlig dom.

Systern berättar att Josefin Nilsson utsattes för ”sparkar och slag mot hela sin kropp som aldrig läkte”.

En annan pojkvän berättar att han såg hennes blåmärken och blev rädd när han hörde hur ex-pojkvännen uttryckte sig i telefonmeddelanden. 

I fredags skulle Josefin Nilsson ha fyllt 50 år, samma dag som dokumentären släpptes.