Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungströms mamma: "Han var väldigt sjuk"

Olle Ljungströms hittades död under onsdagsmorgonen.
Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN
Ljungströms mamma berättar om sorgen, men också att hans död inte var oväntad.
Foto: Samuel Unéus
Ljungström hade varit sjukt under en längre tid.
Foto: Tomas Leprince

Olle Ljungströms sista tid i livet kantades av sjukdomar.

Nu berättar artistens mamma, Misse Ljungström, om den stora sorgen efter sonens död.

– Vi förstod alla att det skulle sluta så här. För att tänka på Olle-sätt så hoppas jag att han sitter där uppe bland molnen och skrattar åt hur många Olle Ljungström-låtar som spelats i dag, säger hon.

Under onsdagsmorgonen kom beskedet: artisten Olle Ljungström har gått bort, endast 54 år gammal.

Han dog under natten mot onsdagen och påträffades först av personal från hemtjänsten.

Olle Ljungströms hem i byn Gräfsnäs utanför Alingsås spärrades av och polisen inledde en förundersökning gällande mord alternativt dråp - en standardförfarande förundersökning för att säkert utesluta att något brott har begåtts.

Olle Ljungströms grannar samlades utanför huset för att tillsammans sörja sin vän - för dem kom dödsbeskedet oväntat.

Men för Olle Ljungströms familj var det väntat - om än fruktansvärt - att på onsdagsmorgonen mötas av beskedet om hans bortgång.

Hans mamma, Misse Ljungström, 72, berättar att sonens sista tid i livet kantades av sjukdomar.

– Vi har vetat om det här länge, han har varit väldigt sjuk och vi förstod alla att det skulle sluta så här. För att tänka på Olle-sätt så hoppas jag att han sitter där uppe bland molnen och skrattar åt hur många Olle Ljungström-låtar som spelats i dag.LÄS MER: TV4:s ändring efter Olle Ljungströms dödLjungströms familj saknar svar

Familjen här ännu inte fått reda på den exakta dödsorsaken. Olle Ljungströms kropp ska obduceras - men Misse Ljungström berättar att den kommande långhelgen försenar alla besked.

– Det är svårt att smälta så här långt, och vad som händer sedan... Nu är det långhelg och ingenting händer.

Olle Ljungström spenderade sin sista tid i livet ensam i huset i Gräfsnäs, dit han flydde från drogerna och alkoholen i Stockholm - och han hade planer på att skapa ny musik.

Misse Ljungström vill inte tänka på Olle Ljungströms sjukdom eller hårda leverne - hon hoppas i stället att sonen ska kommas ihåg för sin stora musikskatt.

– Jag tycker att jag har funnit någon slags tröst i den uppmärksamhet han fått, säger hon och fortsätter:

– Han har varit sjuk så länge, så jag behöver någonting som skingrar den här sista sjukdomstiden och det har känts fantastiskt att se att man verkligen uppmärksammar hur bra han var som artist och alla hans smarta knastexter.LÄS MER: Kändisarnas hyllningar till Olle LjungströmOlle Ljungströms mamma: "Fruktansvärt"

Under onsdagen har Olle Ljungströms bror besökt hembyn för att se till det tomma huset.

Övriga familjen är samlad i Stockholm där de nu försöker ta sig igenom sorgen tillsammans. Hur begravningen ska bli har de ännu inte orkat tänka på, säger Misse Ljungström.

– Han var en väldigt varm, mysig och känslig person. Det känns fruktansvärt att han är borta, men i dag känns det skönt att så många har uttalat sin saknad och sorg. Det känns som en hjälp, att jag inte är ensam i sorgen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.