Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liza Marklund försvann helt – det gör hon i dag

Foto: ANNIKA MARKLUND / PIRATFÖRLAGET
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Liza Marklund lämnade rampljuset – och begravde sin bästsäljande karaktär Annika Bengtzon.

Nu, efter att ha spenderat lång tid på en ö i Stilla havet, är deckardrottningen tillbaka med en ny bok.

Liza Marklund, 55, har toppat New York Times bästsäljarlista och hennes böcker har sålts i omkring 10 miljoner exemplar.

För tre år sedan valde dock Liza Marklund överraskande att dra sig tillbaka från offentligheten.

– Nu är det slut. Jag har sagt det jag vill, sa deckardrottningen då till M magasin och fortsatte:

– Min så kallade major plan var att när barnen flyttade hemifrån skulle också jag flytta ifrån Annika Bengtzon för alltid. Men jag hann inte riktigt. I dag är vi i fatt.

Att dra sig tillbaka från rampljuset var en lättnad för Liza Marklund. Från att ha varit en offentlig person med uppdrag som programledare, opinionsbildare och Unicef-ambassadör valde hon att 2015 göra sin sista intervju med M magasins chefredaktör Amelia Adamo.

– Nu har jag ingen lust längre att vara offentlig. Offentlighet är inget självändamål. Jag har använt mig av den för att få säga det som varit viktigt för mig.

Snart kommer dock Liza Marklund att återigen ta plats i offentligheten. I september släpps hennes nya bok ”Pärlfarmen”, som av Piratförlaget beskrivs som en ”storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro”.

De senaste åren har Liza Marklund tillbringat mycket tid på en ö i södra Stilla havet och hon har bland annat bott ovanpå en pärlverkstad på ön Manihiki.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.