Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Livvaktens första ord efter anklagelserna mot Jackson

Foto: SWNS / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Foto: JOEL RYAN / AP

Matt Fiddes var Michael Jackson livvakt under många år.

Efter den omtalade dokumentären ”Leaving Neverland” berättar han nu om anklagelserna mot stjärnan i ett inlägg på Instagram – där han försvarar Michael Jackson.

”Fakta ljuger inte, men folk gör det”, skriver han i inlägget

Dokumentären ”Leaving Neverlad” har väckt starka reaktioner sedan den visades för tv-publiken tidigare i vinter. I filmen anklagar James Safechuck och Wade Robson popikonen för att ha förgripit sig på dem som barn – och flera av händelserna som de berättar om utspelade sig i stjärnans hem på ranchen Neverland. 

En av männen som jobbade nära Michael Jackson var Matt Fiddes. Han var popikonens livvakt under tio års tid och har valt att hålla låg profil sedan anklagelserna mot Michael Jackson kommit fram. 

Nu berättar Fiddes, som säger sig vara en av få personer som verkligen vet sanningen om stjärnan, i ett inlägg på sociala medier där han försvarar popikonen.

”Det är dags nu att försvara en vän, Michael Jackson, som alltid var snäll mot min familj och sina anställda. Jag har suttit och sett cirkusen som har varit de senaste åren. Folk har glömt att denna man var och är fortfarande den mest kända mannen i världen”, skriver han i inlägget.

Livvakten berättar nu: ”Vi vet vem som kommer och vem som går”

Fiddes besktiver Michael Jackson som en vän som blev en måltavla – och hur han ville låta sitt liv vara ett ”mysterium”. 

Fiddes har tidigare valt att tacka nej till intervjuförfrågningar och kommenterar nu turbulensen och anklagelserna för första gången.

”Som en livvakt får vi se den verkliga sanningen. Vi skyddar hans liv och privata områden. Vi vet vem som kommer in och vem som går. Den här mannen har omgivit sig av livvakter sedan han var ett litet barn.”, skriver han vidare i inlägget.

https://www.instagram.com/p/BwnN4glBniT/

Han avslutar med orden:

”Du kanske inte vill höra det, men det här är sanningen från två män som kände Michael väldigt väl på två olika delar av världen och vid väldigt olika tidpunkter. Fakta ljuger inte, men folk gör det.”

Efter premiären av dokumentärfilmen ”Leaving Neverland” har flera andra anklagelser om övergrepp mot Jackson blossat upp igen. 

Michael Jackson själv nekade hela tiden till alla anklagelser om sexuella övergrepp när han levde. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.