Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Livslånga vännernas sista farväl till Lill-Babs

Ann-Louise Hanson vid Lill-Babs grav
Foto: SVEN LINDWALL
Siw Malmkvist under begravningen
Foto: SVEN LINDWALL

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson tog farväl av Lill-Babs under måndagens begravning i Järvsö kyrka.

Ann-Louise Hanson lämnade en vit ros vid Lill-Babs kista och riktade sig mot sin vän i ett känslofyllt tal - ett sista personligt avsked.

– Det är ofattbart att hon inte finns mer, säger hon.

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson har känt Barbro ”Lill-Babs” Svensson sedan femtiotalet. Trion skulle ha åkt på en folkparksturné tillsammans under 2018. Under måndagen tvingades vännerna i stället ta farväl av Lill-Babs vid hennes begravning i Järvsö kyrka.

Ann-Louise Hanson säger att det är en sorglig och tung dag.

– Men det är strålande vackert väder och det hade Barbro tyckt om. Så många som kommer för att ta avsked betyder att hon var älskad av så många. Det är ofattbart att hon inte finns mer, säger hon.

Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist kom till begravningen klädda i vitt.

– Siw och jag bestämde oss för att vi skulle ha vitt på oss i dag därför att Barbro var en ljus person. Jag kände inte för att ta på mig något svart, säger Ann-Louise Hanson.

Ann-Louise Hanson menar att det inte finns tillräckligt med ord för att beskriva Lill-Babs.

– Hon var snäll, omtänksam, tänkte på alla och brydde sig. Hon hade alltid en stund över för alla, säger hon.

Det svåra, sista avskedet

Under begravningen hyllades Lill-Babs av både familj, vänner och allmänheten i Järvsö. 

När det var dags att lämna kyrkan höll Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist varandra hårt i handen med tårarna rinnande ner för kinderna.

Ann-Louise Hanson höll en vit ros i handen som hon lade intill Lill-Babs kista vid gravplatsen. Som ett sista avsked riktade hon sig mot kistan och höll ett känslosamt tal till sin vän. Ann-Louise Hanson skakade upprivet på sitt huvud, medan hennes make Bruno Glennmark lade sina tröstande armar kring hennes axlar.

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson sjöng för Lill-Babs under den minnesgudstjänst som hölls i Storkyrkan i Stockholm dagen innan begravningen.

– Jag kan inte få in i mitt huvud att hon är borta, sa Siw Malmkvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.