Foto: Myles Aronowitz
 Foto: Myles Aronowitz

Livet på Orange drive

Publicerad

KOMEDI

USA. Av Julian Farino. Med Leighton Meester, Hugh Laurie, Catherine Keener, Allison Janney, Oliver Platt. Längd: 1.30. Från: 7 år.

Familjerna har hus på var sin sida av gatan. Barnen är borta - bara en tvehågsen dotter med tonåren bakom sig bor ännu hemma. Föräldrarna umgås som de alltid gjort. Allt rullar på i uppkörda spår, paren håller ihop av gammal vana. Om något slags lycka bott på Orange Drive, så var det ett tag sedan.

 

När en dotter som hållit sig undan i fem år plötsligt dyker upp blir båda familjerna glada. Att hon söker sig till grannfamiljen, där en strävsam och obunden son just hälsar på, gör mamma riktigt nöjd - ända tills hon inser att dottern inte intresserar sig för den unge mannen utan för hans pappa.

Den opassande relationen ­ställer det mesta på sin spets, men lyckas märkligt nog bromsa hela filmen.

 

Från att ha varit en sorgmodig satir om småborgerlig tristess blir den ett vilset relationsdrama med komiska inslag - en del roliga. Ingen ser någon utväg och enda lösningen verkar vara en återgång till det gamla - så långt möjligt.

En dyster slutsats. För även om några uppbrott blir oundvikliga så ligger Orange Drive där det ligger - stabil och orubblig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag