Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Livet efter ”Anders, jag och 23 andra kvinnor” – nu orkar han berätta

Nahid Persson gjorde en dokumentärfilm om relationen med Anders Rosén i ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor”.
Nahid Persson och Anders Rosén
Nahid Persson och Anders Rosén på galapremiären av ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” i maj 2018.Foto: /IBL / /IBL

Nahid Perssons dokumentärfilm ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” har väckt känslor.

Efter filmen menar Anders Rosén att många kvinnor hör av sig och vill dejta honom.

– Det är ungefär 900 kvinnor som kontaktat mig. De tycker synd om mig, säger han.

Dokumentärfilmen ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” är gjord av den Guldbaggebelönade filmaren Nahid Persson, 58. Filmen hade premiär 2018 och visades nyligen på SVT.

I filmen träffar Nahid Persson tennisproffset Anders Rosén, 50. Paret blir blixtförälskade, men snart upptäcker Nahid Persson att Anders Rosén också dejtar 23 andra kvinnor. Men Nahid Persson tänker inte deppa ihop – hon filmar.

Kärleksrelationen är över sedan ett år. I dag har Nahid Persson och Anders Rosén inte längre kontakt.

 

 

Anders Rosén: ”Blivit uthängd”

Anders Rosén berättar att han är missnöjd med filmen och ångrar sitt val att medverka.

– Jag kan inte komma på någonting positivt med det. Jag har blivit uthängd, felaktigt dömd och varit väldigt ledsen, säger han. 

På vilket sätt har filmen påverkat dig?

– Jag har betalat ett dyrt pris, både ekonomiskt och känslomässigt. Det har påverkat min proffession, jag har ansetts som väldigt seriös och kunnig. Men efter filmen har det blivit snack bakom ryggen. Jag blev misshandlad i somras, och kunde inte spela på hela sommaren. När jag går förbi killgäng hör jag: ”Där kommer kvinnoförrädaren”, trots att jag aldrig har varit elak mot en kvinna någongång.

– Jag käkade lunch med en tjejkompis. När hon gick på toaletten hade hon blivit stannad av två personer som hade varnat henne och sagt: ”Akta dig för honom”. Sådant får jag höra hela tiden, som om jag vore en brottsling.

Men har du haft ett missbruk av bekräftelse, relationer eller sex?

– Nej, jag har aldrig haft problem med människor förut och alltid satt andra före mig själv. Nu har det diskuterats öppet om jag är narcissist eller psykopat, vilket jag inte tycker är okej.

Hur ser kontakten med Nahid ut i dag?

– Hon har spärrat mig. För några veckor sedan ringde hon upp och ville träffas. Men vi har så olika åsikter att det inte finns någon anledning för mig att ödsla tid på henne. Privat är hon rent fantastisk, vi hade det fantastiskt trevligt och mysigt. Men professionellt skrämmer det mig hur man kan göra så här. Både SVT och Nahid sa att det skulle finnas stöd för mig efter filmen. Det har jag inte sett någonting av. 

Är du singel i dag?

– Ja, det är jag. Jag får jättemycket förslag, främst via Facebook och sms. Men det är jag själv som känner att jag vill ta det försiktigt. Det är ungefär 900 kvinnor som kontaktat mig. De tycker synd om mig och tror att de kan hjälpa mig. 

 

 

 

Fakta

Nahid Persson har gjort flera prisbelönade dokumentärer. ”Prostitutionen bakom slöjan” fick en Guldbagge, samt nominerades för en Emmy.

 

Anders Rosén är professionell tennisspelare, i dag arbetar han som tränare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.