Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snackisarna från Golden Globe-galan

Renee Zellweger, Hugh Grant, Robert DeNiro och Ricky Gervais finns alla med på listan över de största snackisarna från Golden Globe-galan under åren.
Foto: AP/Youtube

Golden Globe är galan där kändisarna får knyta näven i fickan.

Från Ricky Gervais elaka skämt till klassiska, vågade tal - här är snackisarna vi gärna minns från den roliga varianten av Oscargalan.

* Rat Pack tar över

1958 blir Golden Globes vad det är i dag. Från starten 1944 delades priserna ut av journalister, men 1958 stormade plötsligt Rat Pack-medlemmarna Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy David Jr. scenen för att liva upp det hela.


* Ordvitsaren Bette Midler

Hon citerade Joan Crawford, men det enda som skulle bli ihågkommet av Bette Midlers tal 1980 var att hon jämförde sina bröst med "Globes". Sedan fortsatte det i samma anda...


* Affärsman köper pris till sin kärlek

Meshulam Riklis var en megarik israelisk affärsman som bestämde sig för att finansiera filmen "Butterfly" åt sin kärlek, Pia Zadoro. Floppen ledde till att hon vann som bästa kvinnliga nykomling, efter att Riklis "påverkat" juryn. Hon vann senare även pris som sämsta skådespelare och sämsta nya stjärna.

Ta en titt på filmen här.


* Jim Carrey skämtar - om sig själv

Det var en överraskning för många, att Jim Carrey kunde skådespela. Något som stjärnan själv tog upp i sitt tacktal då han slog bland andra Tom Hanks som bästa dramaskådis 1998.


* Elizabeth Taylor mumlar

Stor förvirring uppstår när Elizabeth Taylor ska prisutdela. Hon öppnar bland annat vinnarkuvertet för fort, och hanterar det hela fantastiskt. "Jag är van att få priser", säger hon bland annat.


* Toalettbesök fördröjer Zellweger

"Bridget Jones"-stjärnan Renee Zellweger vinner för "Nurse Betty", men tyvärr är hon på toaletten och prisutdelaren Hugh Grant får uppehålla publiken.


* Scarletts bröst på röda mattan

Scarlett Johansson fick berätta om sin uppväxt, och sin urringade röda klänning, samt underkläder. Sedan passade fashionistan Isaac Mizrahi på att känna på hennes bröst.

"Jag älskar det", sa han och fortsatte med en sång om att han tagit på Scarletts bröst.


* Robert De Niro och det pinsamma talet

Från rolig - till pinsam. Här väljer Robert De Niro att dra alldeles för många skämt.


* Tina Fey och Amy Poehler vassa inledning

De leder galan även i år - och fjolårets succé lovar gott. Då inledde de bland annat med välriktade slag mot kollegerna i branschen. Bäst är skämtet om Kathryn Bigelow och James Cameron.


* Ricky Gervais på tunn is

Vi skulle kunna ha med allt han sa under sina år vid rodret. Men under sitt andra år som värd för galan valde Ricky Gervais att dra ett skämt om två kända scientologer - vilket inte möttes av skratt. Ricky själv ångade dock på ändå.


Källor: Nextmovie.com, Buzzfeed,

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.