Foto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Little Jinder har opererats – måste dra sig tillbaka en tid

Publicerad

Little Jinder har en cysta på stämbanden och opererades under tisdagen. 

Efteråt väntar två veckor av total tystnad för artisten – samtidigt som hon måste vila upp sig och "gå under jord", som hon tidigare skrivit. 

"Be för mig", skriver hon till fansen på Instagram.

Artisten Josefine "Little Jinder" Jinder, 29, berättade i somras att hon fått en cysta på stämbanden. Då planerade hon en omfattande operation – och på tisdagen var det dags för ingreppet. 

"I morgon opererar jag stämbanden! Be för mig! Hejdå" skriver artisten på Instagram natten innan sin operation. Där får hon bland annat stöd av The Cardigans-sångaren Nina Persson, som svarar ”Ah @littlejinder det har jag gjort en gång. Det svåraste är att vara tyst efteråt! Lycka till!".

I en intervju med P5 Stockholm i juni beskrev Little Jinder sin operation som "en otrolig livscliffhanger".

– Det är därför jag låter som en häxa när jag pratar, sa hon då.

 

LÄS MER: Little Jinder försvaras av Rebecca och Fiona 

 

Efter operationen kommer Little Jinder inte få använda sin röst på två veckor. Dessutom väntar åtta veckors vila, bland annat på spa, berättar hon för TT.

https://www.instagram.com/p/BY6yGVkgqCb/?taken-by=littlejinder

– Det kommer nog bli rätt sjukt, men helt klart värt det. För det här är också ganska jobbigt, det är så himla mycket dagsform. Det ska bli skönt att slippa bara, den där eviga oron över att man inte kan leverera, säger hon.

Little Jinder: "Sen går jag under jord"

Den 24 augusti gjorde Little Jinder sin sista spelning på lång tid på Gröna Lund. "Sen går jag under jord", skrev hon inför spelningen i ett inlägg på Facebook.

På sin Facebook-sida har hon också skrivit om bakgrunden till sina röstproblem, som ursprungligen ska handla om en felaktig sångteknik.

"Baksidan av mitt DIY-liv är att jag slitit sönder rösten för att jag lärt mig själv att sjunga ('fel'). Har inte förstått hur mycket det faktumet har påverkat mig den senaste tiden. Mitt enda verktyg till det enda jag kan fungerar inte", skrev hon på Facebook.

 

LÄS MER: Little Jinders attack på stora kändisgalan 

 

I oktober släpper Little Jinder ett nytt album, som blir uppföljaren till "Allting suger" från 2016. Samma år medverkade hon också i TV4:s "Så mycket bättre".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag