Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Little Jinder bryter ihop i Musikhjälpen

Little Jinder börjar gråta av Molly Nutleys berättelse. Foto: SVT
När skådespelerskan Molly Nutley i direktsändning från Afrika i "Musikhjälpen" berättar om sitt möte med fattiga barn i Burundi, brister det för både henne och programledaren Josefine "Little" Jinder.Foto: SVT
Josefine "Little" JinderFoto: Magnus Liljegren - Stella Pictur / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

När skådespelerskan Molly Nutley i direktsändning från Afrika i "Musikhjälpen" berättar om sitt möte med fattiga barn i Burundi, brister det för både henne och programledaren Josefine "Little" Jinder.

De börjar båda att gråta när Molly Nutley berättar hur hon inte kunde ge törstiga barn vatten.

– De är så bortglömda, snyftade Molly Nutley, medan Little Jinder torkade sina egna tårar.

Ibland blir det tufft även för en programledare, som befinner sig hundratals mil från sin reporter som rapporterar om konflikter och sociala orättvisor i världen.

Det skedde i torsdags kväll i SVT:s "Musikhjälpen", när programledaren Josefine "Little" Jinder, 28, talade med sin medarbetare, skådespelerskan Molly Nutley, 21, som är programmets resande reporter, just nu i Afrika.

 

LÄS MER: Musikhjälpen i Örebro bombhotades

 

När Molly Nutley berättade om sitt möte med fattiga barn i landet Burundi som kom fram till henne och bad om vatten, och hur hon tvingades neka, bröt de båda ut i tårar.

– Jag visste inte ens att Burundi fanns, att det var ett land, erkänner Molly Nutley medan röster stakar sig, och fortsätter sedan hulkandes:

Burundis invånare "osynliga"

– Dessa människor lever i situationer som är så svåra, och jag vet att de är så otroligt osynliga och det är det som känns jobbigast när jag nu ska åka hem, säger hon och exploderar i ett inferno av tårar.

– De är ett folk som på något sätt är helt bortglömt, hävdar skådespelerskan.

Hon var tvungen att neka de törstiga barnen vatten med förklaringen att "Vi får inte ge dem vatten för ger man en måste man ge alla".

– Det är på en nivå här som är så sjuk och det gör så ont för jag vet att de är så otroligt icke omtalade, sade hon.

 

LÄS MER: Åsa Jinder stöttar dottern efter hatet

 

Little Jinder, själv i tårar, försökte trösta sin medarbetare.

– Jag förstår. Jag har hört din berättelse och jag är superberörd, sade hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.