Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisbeth hetast efter Elfsberg

Claes Elfsberg ska möta många tittare i sin nya tjänst som tittarombudsman. "Det är spännande och lite kusligt" säger nyhetsankaret.
Claes Elfsberg lämnar Rapport efter 34 år.
Och ersättaren kan bli en kvinna.
Lisbeth Åkerman är favorit bland kollegorna på SVT.
Claes Elfsberg, 56, valde själv att sluta som nyhetsankare. I stället blir han tittarombudsman. Hur blir det att inte synas? – Jag vet inte. Jag har varit en offentligt person i 34 år. Kanske kommer jag kunna köpa mjölk och blodpudding utan att folk stirrar, säger han. Från och med januari nästa år ska Claes Elfsberg leda en utökad webbtjänst som svarar på tittarnas frågor. – Jag tror att "Riket" är ett program jag kommer att få mycket synpunkter på. Rapportredaktionen fick beskedet i går. – Claes Elfsberg är ett av våra två ankare, Katarina Sandström är det andra. Han blir inte lätt att ersätta, säger Per Yng, chef för Rapport.

Lisbeth favorit

Lisbeth Åkerman. Per Yng vill inte berätta vilka personer som kan vara aktuella för jobbet. Flera SVT-medarbetare nämner dock SVT:s Lisbeth Åkerman, 37, som favorit. – Hon är minst lika bra som Claes Elfsberg, säger Karin Hübinette på "Uppdrag granskning". Programledaren Rikard Palm håller med: – Flytta upp Lisbeth. Varför skulle det inte kunna vara två tjejer? Expressen har förgäves sökt Lisbeth Åkerman för en kommentar.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!