Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisa Nilssons nära relation med Benjamin efter mötet i tv

Sångerska Lisa Nilsson, 50, var med i ”Så mycket bättre” på TV4 för första gången 2015.
Lisa Nilsson gästade Benjamin Ingrossos egna program.
Benjamin Ingrosso i ”Så mycket bättre”
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Artisten har också en nära relation till Ana Diaz
Foto: TV4
Foto: TV4
Förra årets uppställning i succéprogrammet.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lisa Nilsson.
Foto: Cornelia Nordström/EXP/TT
1 / 7

Lisa Nilsson, 50, tackade först nej till ”Så mycket bättre” – men ändrade sig.

Ett beslut som inte bara gav henne en nära vän i artistkollegan Ana Diaz, utan också en särskild relation till 26 år yngre Benjamin Ingrosso.

– Jag är väl lite som en slags polare och storasyrra, säger hon.

Artisten Lisa Nilsson, nyligen invald i Swedish Music Hall of Fame, var med i TV4:s ”Så mycket bättre” redan 2015, men när hon fick frågan om att vara med i jubileumssäsongen 2020 var första svaret nej.

– Det där var en sådan där märklig händelse, att jag ville egentligen inte. Jag var inte så sugen på exponering och tv just då. Men just av ekonomiska skäl var det ju välkommet. ”Oj ett jobb med lön och garanti och kontrakt”. Det kan man ju inte tacka nej till.

Lisa Nilsson: ”Vi fann varandra”

Lisa Nilssons medverkan gav henne inte bara ett ekonomiskt tillskott, utan även två nya vänner. En av dem är artisten Ana Diaz, vars låt ”100” tolkades av Nilsson.

– Vi fann varandra helt klart. Vi har kontakt ofta och ses privat. Vi tycker väldigt mycket om varandra och jag är jätteglad för att hon kom in i mitt liv. Och att vi fick ha delad vårdnad om hennes fantastiska låt ett tag i livet, det känns jättefint.

Men Lisa Nilsson lärde även känna Benjamin Ingrosso, 24, I programmet gjorde Ingrosso ingen hemlighet över hur ”starstucked” han kände sig över mötet med Lisa Nilsson. Och nu efteråt har de träffats privat flera gånger.

– Det har varit häftigt att få lära känna honom just i den här fasen av hans karriär. Jag känner igen så himla mycket och vi har pratat om det och kunnat byta erfarenheter trots att det är sådan åldersskillnad. Jag är ju jämngammal med hans morsa.

”Som en slags polare och storasyrra”

Lisa Nilsson fortsätter:

– Jag är väl lite som en slags polare och storasyrra. Jag kan bli så där storasyrra-aktigt jättestolt fast jag inte är släkt med honom. Jag får en sån familjär och genuin glädje och stolthet när han nu gör så himla bra musik, och att folk tar emot den.

Ger du honom råd och stöd också?

– Ja det kan jag nog göra ibland. Men framför allt stöttar vi varandra, det är det en delad glädje. Vi har haft så sjukt kul när vi har fått umgås och göra saker ihop. Vi har spelat in lite musik i unplugged-versioner när vi hängde i studion ihop en dag. Och jag var ju med i hans tv-program också. Det var en härlig och väldigt rolig kväll.

Hör tolkningen – Benjamin Ingrosso sjunger om uppbrottet från exet

I premiäravsnittet av ”Så mycket bättre” 2020 berättar han om uppbrottet och hur Lisa Nilssons låt ”Ett långsamt farväl” påminde honom om sin forna relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.