Lisa Nilsson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENLisa Nilsson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Lisa Nilsson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Lisa Nilsson. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESSLisa Nilsson. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Lisa Nilsson.  Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Lisa Nilsson tackar män som ser sexualiseringen

Publicerad

Lisa Nilsson har befunnit sig i "Twitter-geggan" bland rasister.

I ett inlägg på Instagram hyllar hon nu de konstnärliga män i hennes närhet som har en stor "emotionell kompass".

"Tack för att ni finns och bekräftar att min verklighet är verklig, att ni ser orättvisorna, sexualiseringen och förminskandet", skriver sångerskan.

Det är i ett inlägg på Instagram som Lisa Nilsson berättar om hur mycket männen i hennes närhet har betytt för henne.

 

LÄS MER: Lisa Nilssons liv efter separationen 

 

Inlägget kommer efter "ett par dygn i Twitter-geggan bland rasistiska förnekelse-ivrare med tämligen utmattande låg människosyn".

"Jag har i mitt liv privilegiet att arbeta i en bransch där de flesta är konstnärliga typer med stor emotionell kompetens. Det betyder även att jag är omgiven av män i alla åldrar som ser det jag ser och känner lika mycket som jag gör som kvinna. Det är en gåva jag vårdar ömt. Utan den gemenskapen med män som tar ställning - för mig och det jag har erfarit som kvinna - så vet inte jag vem jag hade blivit mer än att jag hade haft betydligt lägre självkänsla och inre trygghet", skriver Lisa Nilsson.

https://www.instagram.com/p/BXs_2zXBEqG/?hl=sv&taken-by=denlisanilsson

Lisa Nilsson om männen som ser sexualiseringen

Lisa Nilsson berättar också hur mycket dessa män har betytt för henne.

"Ni män, mina kolleger, vänner, älskare och kamrater- tack för att ni finns och bekräftar att min verklighet är verklig, att ni ser orättvisorna, sexualiseringen och förminskandet, att ni erkänner när ni själva gått i dammiga fotspår och gör bättre nästa gång, att ni går upplysning och självinsikt till mötes, att ni accepterar, respekterar och hyllar mig lika öppet och värdigt som jag hyllar er, och för att ni får mig att känna mig mindre ensam", skriver hon.

 

LÄS MER: Lisa Nilsson avslöjar sina hemliga gäster 

 

Lisa Nilsson fortsätter:

"Älsket på det vi vinner, när vi går ihop i stället för emot, vet inga gränser. Ni är mitt ljus i mörkret. Ett mörker jag vägrar sluta lysa i själv!".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag