Lisa Nilsson isolerar sig i hemmet: ”Tanten Corona”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lisa Nilsson berättar i sociala medier om hur hon isolerat sig i hemmet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Lisa Nilsson skriver om att hon haft smärtor i lungorna.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lisa Nilsson har isolerat sig i hemmet med sjukdomssymtom som liknande dem för coronaviruset, berättar hon på sociala medier.

”Oberäkneligt och seglivat virus är det oavsett Covid, andra Coronor eller vad det nu är”, skriver hon på Instagram.

På Instagram har Lisa Nilsson de senaste dagarna delat med sig av sitt liv från hemmet.  Hon berättar där om att hon är sjuk med bland annat smärtor i lungorna.

Följarna har fått flera uppdateringar med bland annat dagliga dikter som artisten läser upp i videoklipp.

”Tanten Corona har valt en dikt av Wislawa Szymborska i dag igen”, säger Lisa Nilsson i ett inlägg på måndagen.

Lisa Nilsson sjuk – kallar sig ”tanten Corona”

I flera inlägg beskriver hon hur hon mår, men att hon inte helt säkert vet om det är coronaviruset som hon blivit smittad av.

”Upp och ner går det. Och det på lynnigt manér. Oberäkneligt och seglivat virus är det oavsett Covid, andra Coronor eller vad det nu är. Sådant kommer vi aldrig att få veta. Får man anta”, skriver Lisa Nilsson.


https://www.instagram.com/p/B-PNNb4g4T1/

På tisdagskvällen skriver hon dock på Twitter att hon är på bättringsvägen.

”Själv just kommit över puckeln efter 10 dagar och ser ljuset i tunneln. Nu trygg utan smärtor i lungregionen och med hoppfullt ljus i sinne”, skriver hon.

Lisa Nilsson på bättringsvägen

Artisten skriver också om saknaden efter sina barn, som hon inte kan träffa just nu.

”Kanske får ungarna komma till mig imorgon? Ingen nöd. Bara all möjlig längtan”, skriver hon hoppfullt på tisdagen.

Bland hennes följare är det många som visar uppskattning för att hon delar med sig av sin vardag och önskar henne ”krya på sig”.

Lisa Nilsson har tvingats ställa in flera framträdanden under våren. Hon är aktuell med den egna föreställningen ”Kvinnan som är jag”, som nu har fått flyttas fram till hösten.

För Expressen berättar Lisa Nilsson att hon är på väg att bli bättre, men att hon saknar nära och kära.

"Jag mår efter tio dagar med blandade symptom mycket bättre, men har fortfarande mild feber. Våra barn är friska och går tills vidare i skolan. Deras pappa har dom hos sig tills jag har varit frisk med 48 timmars marginal. Vi har ställt in reseplaner på påsklovet och stannar i Stockholm för att inte föra ut omedveten smitta.
Min Alzheimersjuka mamma får jag inte träffa på länge än eftersom besöksförbudet fram till juli gäller henne som bor på demenshem. Det är en sorgesam prövning", skriver hon i ett sms.


Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.