Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lisa Nilsson i pengatvist – krävs på 620 000 kronor

Artisten stäms av byggföretaget för obetalda fakturor
Lisa Nilsson lärt renovera och bygga till sitt skärgårdshus. men är inte överens med byggföretaget om betalningen.
Foto: Thomas Karlsson / DN TT NYHETSBYRÅN

Artisten Lisa Nilsson, 52, anlitade ett byggföretag för att sätta upp ett attefallshus vid sitt sommarställe i Stockholms skärgård, samt renovera och bygga till huvudbyggnaden.

Nu stäms hon i tingsrätten på 620 000 kronor av företaget som hävdar att Nilsson inte betalat fakturor och utlägg.

– Det är ingenting jag ska prata med Expressen om nu, det ska komma in ett svaromål så vi får titta på det när det kommer in då, säger Stefan Kraft, Lisa Nilssons ombud.

Det var 2018 som Lisa Nilsson kontaktade ett byggföretag i Stockholmstrakten för att få hjälp med en tillbyggnad och renovering samt att sätta upp ett attefallshus på sitt sommarställe. Detta enligt en stämningsansökan hos Stockholms tingsrätt som Expressen tagit del av.

Arbetet på sommarstället, som ligger på en ö vid exklusiva Sandhamn i Stockholms skärgård, påbörjades och parterna kom enligt byggföretaget överens om att Lisa Nilsson skulle betala tillbyggnaden på löpande räkning.

https://www.instagram.com/p/CfhTk_XjSRO/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a0845114-c64b-48f6-a488-179936cf4eda

Men enligt företaget har artisten brutit deras överenskommelse genom att inte betala fakturan på 620 945 kronor.

Lisa Nilssons juridiska ombud Stefan Kraft är fåordig angående tvisten som nu hamnat i domstol.

– Det är ingenting jag ska prata med Expressen om nu, det ska komma in ett svaromål så vi får titta på det när det kommer in då, uppger advokaten.

Så du har ingen kommentar?

– Nej, jag förstår inte varför du grottar i det heller.

”Uppgav hon saknade betalningsförmåga”

Byggföretaget hävdar i sin stämningsansökan, som sannolikt kommer att landa i Södertörns tingsrätt, att man dels haft ett skriftligt avtal om att bygga ett attefallshus på tomten till Nilsson fritidsfastighet.

Dessutom ska man enligt företaget ha en ingått ett muntligt avtal med Nilsson om renovering och tillbyggnad av huvudbyggnaden.

Jobbet var klart och godkänt av besiktningsman i maj i år. Men parterna är inte överens om betalningen.

– Det är en stor entreprenad som hållit på under lång tid med många tilläggsbeställningar, och det har resulterat i den här tråkiga situationen, säger byggföretagets juridiska ombud Michael Nordstrand.

https://www.instagram.com/p/B_kn71rgtp_/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bb6ccf03-6bfc-4437-9ea9-a67ab24dca2a

Enligt företagets stämning har arbetet avbrutits flera gånger sedan 2020 eftersom Nilsson dröjt med sina betalningar för arbete och utlägg.

– Arbetet stoppades av min huvudman för att svarande skulle ges möjlighet att betala sig i kapp, förklarar juristen Michael Nordstrand.

Artisten uppgav då, enligt byggföretaget, att hon vid tillfället saknade betalningsförmåga. Hon ska dock ha betalat in en del av den krävda summan och arbetet med skärgårdshuset fortsatte.

Gör upp i domstol

En tid senare hade ytterligare fakturor förfallit, uppger byggföretaget.

Det slutade med att artisten och byggaren satte sig i en förhandling där man enligt protokoll bland annat ska ha kommit överens om att Nilsson när arbetet var klart skulle betala en restskuld på 620 945 kronor.

Men det har hon inte gjort.

– Parterna träffade en överenskommelse om att min klient skulle slutföra entreprenaden och få den slutgodkänd, vilket också skett, säger Michael Nordstrand och tillägger:

– Därefter har svarande inte velat betala, och där är vi nu.

Tidigare har Lisa Nilsson berättat hur pandemiåren runt 2020 bland annat drabbade henne med inställda spelningar och utebliven inkomst.

Det var ett skäl till att hon ställde upp i ”Så mycket bättre” i TV4 efter att först ha tackat nej.

– Så ödmjukt var det. Jag ringde till castingen och frågade om jag fick ångra mig, har hon tidigare sagt

Expressen har sökt Lisa Nilsson.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.