Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisa Miskovsky tvingas ta syrgas

Sjuk. Sångerskan Lisa Miskovsky fick hjälp bakom scenen. Hon lider av en begynnande lunginflammation. Foto: Sven Lindwall

Lisa Miskovsky debuterar i Melodifestivalen men har drabbats av värsta tänkbara uppladdning - en begynnande lunginflammation.

I går fick hon syrgas och medicinsk hjälp bakom scenen.

Foto: Foto: Sven Lindwall Knappt hann Lisa Miskovsky komma till Malmö förrän hon tvingades söka upp det sjukvårdsteam som SVT har med sig. Hon har varit krasslig en längre tid och i förrgår konstaterades det att hon har en begynnande lunginflammation.

- Jag har varit dålig ganska länge nu, i ungefär en och en halv vecka. Det har varit tungt att andas så jag misstänkte att det var någonting och tyckte det var lika bra att kolla upp det så att man inte går för länge med det, säger hon.

Dålig tajming

Hos sjukvårdsteamet fick hon andas in syrgas med Ventoline, som används vid astma och lungsjukdomen KOL.

- Det känns jätteskönt att ha fått medicinsk hjälp och pepp. Jag känner mig verkligen väl omhändertagen.

Hon är väl medveten om att tajmingen inte är den bästa.

- Det är klart att det inte är världens bästa läge att vara nära lunginflammation. Men det blir ju så i bland. Man kan ju inte ställa in utan det gäller att göra det bästa av situationen. Det har man ju fått göra i andra lägen också när man har blivit dålig, säger hon.

Tror du att det kommer att fungera på lördag när du ska framföra "Why start a fire"?

- Ja, det hoppas jag. Man måste bara tänka positivt och fokusera. Om man börjar negga för mycket på grejen blir det inget bra. Nu är det bara att köra. Jag ser verkligen fram mot att få gå upp på scenen och göra min låt.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!