Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lisa Marie Presley krossade Michael Jacksons hjärta

Priscilla Presleys tal på Lisa Maries begravning
Lisa Marie Presley och Michael Jackson.
Foto: JIM RUYMEN / STELLA PICTURES FILE

Det var Lisa Marie Presley som ansökte om skilsmässa från Michael Jackson.

Men nu säger ”Thriller”-stjärnans tidigare makeupartist Karen Fay att han blev förd bakom ljuset av Presley – bara dagen före, enligt Radaronline.

– Han var förkrossad.

De såg ut att kunna bli årtiondet par, Lisa Marie Presley och Michael Jackson när de gifte sig 1994. Men blott två år senare knakade äktenskapet i fogarna och Lisa Marie Presley tog ut skilsmässa. Orsaken var ”oförenliga olikheter”.

Nu kommer nya uppgifter som menar att skilsmässoansökan krossade Michael Jacksons hjärta.

– Lisa Marie ringde Michael och bad honom att inte skilja sig från henne. De kom inte överens och hon sa: ”Låt oss försöka fixa det här”. Michael fortsatte att säga: ”Nej, jag tror inte att det kommer att fungera”. Men hon bad och bad: ”Snälla, skilj dig inte från mig”. Så han lovade henne att han inte skulle ansöka om skilsmässa. Nästa morgon stod det överallt i pressen – hon hade ansökt om skilsmässa, säger Jacksons tidigare makeupartist Karen Fay i rättsdokument som Radaronline har tagit del av.

Det stora sveket ska ha krossat Michael Jackson, enligt Fay.

– Han hade bestämt sig för att verkligen försöka igen. Sen svängde hon om och gjorde så där.

”En skadlig vändning”

Den svåra tiden hade en stor inverkan på Jackson, enligt Radaronline.

– Jackson var en en ömtålig person som vände sig till receptbelagd medicin för känslomässig flykt. Det var därför Lisa Maries svek var en sån skadlig vändning i hans liv, säger Ian Halperin, som skrev biografin ”Unmasked: The Final Years of Michael Jackson”.

Lisa Marie Presley och Michael Jackson blev ett par när hon stöttade honom efter att han anklagats för att ha förgripit sig på en 13-årig pojke. De pratade ofta i telefon med varandra och det var även då Jackson en gång frågade om inte Presley ville gifta sig med honom.

Lisa Marie Presleys ånger med Michael Jackson

Många påstod att giftermålet var ett PR-trick för att distrahera världen från de allvarliga övergreppsanklagelserna mot Michael Jackson.

Något som Lisa Marie Presley tillbakavisade starkt, rapporterar New York Times.

”Jag är väldigt kär i Michael. Jag dedikerar mitt liv till att vara hans fru. Jag förstår honom, och stöder honom. Vi ser båda framemot att bilda familj” sa hon i ett uttalande då.

Men 2003 lät det annorlunda och Lisa Marie Presley menade, i en intervju med Rolling Stones, att hon drogs in i förhållandet med Jackson med ett hopp om att rädda honom från övergreppsanklagelserna.

– Du dras in i det här ”din stackars, missförstådda person”. Jag är svag för det. Jag hamnade i den här ”jag ska rädda dig”-grejen.

Michael Jackson dog 50 år gammal 2009 medan Lisa Marie Presley gick bort tidigare i januari 54 år gammal.

Dotterns sista ord om pappa Elvis Presley: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.