Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lisa Ekdahls gest vid kistan – flera i tårar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Rikard Wolff och Benjamin Wolff.
Foto: FOTO: ANNA-LENA MATTSSON
Foto: STEFAN FORSELL
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lisa Ekdahl sjöng "Pojken på månen" innan Rikard Wolff sänktes ned i jorden under en privat ceremoni i Stockholm på måndagen. 

Låten, som Lisa Ekdahl och Rikard Wolff skrev tillsammans, har blivit hans signum.

Endast de närmsta vännerna var inbjudna till begravningen.

– Det var vackert, sorgligt, värdigt. En avskalad, enkel ceremoni, säger kusinen Benjamin Wolff.

Då Rikard Wolff begravdes under måndagen närvarade ett par hundra av hans närmsta familjemedlemmar, vänner och kolleger.

En av dem var Lisa Ekdahl, som sjöng "Pojken på månen", låten hon skrev tillsammans med Rikard Wolff och som blivit hans signum, innan han sänktes ned i jorden. 

Det var många tårar. 

Lisa Ekdahl och Rikard Wolff i Stockholm 2010.
Foto: STEFAN FORSELL

Rikard Wolff gick bort den 17 november i sviterna av sjukdomen kol och lungemfysem. 

Den folkkäre artisten och skådespelaren blev bara 59 år gammal.

– Det är så svårt, det är så svårt att ta farväl. Det var många människor där som brydde sig mycket om honom. Nära vänner som vi har velat bjuda in till detta, som har funnits i hans liv och som har varit betydelsefulla, sade kusinen Benjamin Wolff på måndagskvällen. 


LÄS MER: Rikard Wolff dog omgiven av vännerna


Mottagning efteråt 

Efter begravningen, där familjemedlemmar, vänner, och kolleger tog avsked, samlades sällskapet för snittar och champagne på Stallmästaregården. 

– Vi hade en liten mottagning efteråt med snittar och champagne. Där vi hade möjlighet att prata ihop oss, vi som har umgåtts med Rikard både professionellt och som vänner. Det var väldigt uppsluppen och trevlig sammankomst. Det var värdigt Rikard, det var nog så som han skulle velat ha haft det, sade vännen Niklas Sundén på måndagskvällen. 

Ska hyllas vid minneskonsert 

Begravningen var privat – men allmänheten kommer bjudas in till en minneskonsert på Kulturhuset Stadsteatern den 11 december, där Rikard Wolff kommer hyllas av kolleger i artistbranschen. 

– Det kommer bli en jättefin artistsammansättning med folk som vill vara med och hylla honom, har Benjamin Wolff tidigare sagt. 


LÄS MER: Rikard Wolff hyllas vid minneskonsert

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.