Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lisa Ajax varning till nya kärleken: ”Är du beredd?”

Lisa Ajax visar upp en animerad version av sig själv
Lisa Ajax kom nyligen hem från en tuff tv-inspelning ute på en ö i Stilla havet.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar hon också om kärleken till pojkvännen Max Huss.
Deltagarna i ”The Island” som framöver har premiär på Discovery +.
Foto: Discovery

Artisten Lisa Ajax är en av de kändisar som i somras reste till en öde ö i Stilla havet för att överleva i två veckor i programmet ”The Island”.

Nu berättar artisten om det första telefonsamtalet efter isoleringen – och om kärleken till pojkvännen Max Huss.

– Det känns som att vi har känt varandra hela livet fast det bara är ett år nu.

Den tidigare ”Idol”-vinnaren Lisa Ajax, 23, var i augusti med om sitt livs äventyr med inspelningen av Discoverys nya realityprogram ”The Island”. På en ö i Stilla havet utanför Panama tvingades profiler som Ajax, Mikael ”Soldoktorn” Sandström, Magdalena Graaf och Thomas Wassberg helt på egen hand fixa mat, vatten och sovplatser.

På en pressträff för programmet berättar Lisa Ajax om den tuffa tiden på ön där bristen på mat, vatten och sömn kanske ändå inte var det jobbigaste. 

– På slutet så blev det ju mer att jag saknade mina nära och kära och få prata med dem och bara ventilera. Jag hade behövt ringa min mamma och pappa och min kille.

Första samtalet på två veckor

Efter två veckor av total isolering fick Lisa Ajax till sist kontakt med omvärlden igen. Första samtalet gick till pojkvännen Max Huss.

– Först ringde jag på facetime och bara ”nej men gud hur ser jag ut?”. Så jag stängde av faktiskt, jag lade på. Det kändes som att han kan inte se mig så här. Det första han gör efter två veckor.

– Så då ringde jag vanlig telefon och sa ”är du beredd nu? För nu kommer du få se hur jag ser ut”. Så man blev lite chockad över hur man såg ut, fotsätter Lisa Ajax som berättar hur sandloppor på ön hade fått hela hennes ansikte att se aknehärjat ut.

”Det känns som att vi har känt varandra hela livet fast det bara är ett år nu”, säger Lisa Ajax om kärleken.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lisa Ajax under Melodifestivalen 2019.
Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG

Lisa Ajax ord om pojkvännen

Ajax och pojkvännen, som också är musiker, träffades för ett år sedan och blev ett par på riktigt i januari.

– Det är en ny relation, men samtidigt är det som att vi träffade varandra när vi båda var på en väldigt konstig plats i livet och vi mådde inte helt hundra på alla sätt och vis. Så vi har varit med om väldigt mycket. 

På papperet är de särbos men de lever praktiskt taget ihop.

– Han har en lägenhet nu som han har totalrenoverat, så jag bor där. Vi säger att vi inte bor ihop officiellt eller att mitt namn står på dörren. Men vi vill heller inte vara ifrån varandra så mycket. Sen att det blir någon gång att vi sover ifrån varandra då händer det. Men för det mesta så sover vi där. Så nästan att vi bor ihop.

Första spelningarna

För artisten väntar annars snart de första spelningarna på länge – först med två spelningar på Viking Line i november.

– Det har varit jättesvårt under pandemin. Och även fast man släppt någonting så har man inte fått åka ut och giga. Men nu kommer det i gång, det är väldigt kul. 


https://www.instagram.com/p/CUMcJtiI2Ck/
Lisa Ajax olyckliga kärlek: ”Jag har mognat själv”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.