Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisa Ajax slår tillbaka efter avklädda bilden

Lisa Ajax slår tillbaka mot kritiken.
Foto: SVEN LINDWALL
Artisten fick kritik efter Instagram-inlägget.
Foto: OLLE SPORRONG

Lisa Ajax la upp en lättklädd bild på sig själv från sin semester i Grekland – något som fick flera av henens följare att se rött.

Nu ger artisten svar på tal.

"Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du", skriver hon på Instagram.

Lisa Ajax möttes av hårda ord som reaktion på att hon valt att publicera en lättklädd bild på sig själv från sin semester i Grekland.

”Vi är alla så himla vackra, stora som små, korta som långa, mörka som ljusa och vi får aldrig låta någon tala om för oss att vi är mindre värda pga hur vi ser ut. Det är helt okej att vilja ändra på någonting men älska dig själv på vägen och gör det för DIN skull och inte för någon annan. Embrace your body, mind and soul. Du är unik.”, skrev hon i inlägget.

Men snabbt anklagades Melodifestival-artisten och Idol-profilen för att sexualisera sin kropp och vara en dålig förebild i flera av kommentarerna.


LÄS MER: Lisa Ajax oväntade kärleksbeslut 


Artisten väljer själv att besvara kritiken och försvara sitt inlägg och bilden:

"Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, så här ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt!", skriver hon på Instagram och fortätter: 

"OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den."


LÄS MER: Artisten pekas ut som Lisa Ajax nya kärlek 

https://www.instagram.com/p/BY3goHJhwMn/?taken-by=lisaajax

Lisa Ajax berättar att hon inte vill att unga tjejer ska känna som hon har gjort – och haft komplex för sin kropp och därför inte vill ha vissa kläder på sig. 

"Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.”, skriver hon.

Från sin resa i Grekland har Lisa Ajax också delat med sig av flera bilder från stranden och härliga bad.
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.