Lisa Ajax slår tillbaka mot kritiken. Foto: SVEN LINDWALLLisa Ajax slår tillbaka mot kritiken. Foto: SVEN LINDWALL
Lisa Ajax slår tillbaka mot kritiken. Foto: SVEN LINDWALL
Artisten fick kritik efter Instagram-inlägget. Foto: OLLE SPORRONGArtisten fick kritik efter Instagram-inlägget. Foto: OLLE SPORRONG
Artisten fick kritik efter Instagram-inlägget. Foto: OLLE SPORRONG

Lisa Ajax slår tillbaka efter avklädda bilden

Publicerad

Lisa Ajax la upp en lättklädd bild på sig själv från sin semester i Grekland – något som fick flera av henens följare att se rött.

Nu ger artisten svar på tal.

"Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du", skriver hon på Instagram.

Lisa Ajax möttes av hårda ord som reaktion på att hon valt att publicera en lättklädd bild på sig själv från sin semester i Grekland.

”Vi är alla så himla vackra, stora som små, korta som långa, mörka som ljusa och vi får aldrig låta någon tala om för oss att vi är mindre värda pga hur vi ser ut. Det är helt okej att vilja ändra på någonting men älska dig själv på vägen och gör det för DIN skull och inte för någon annan. Embrace your body, mind and soul. Du är unik.”, skrev hon i inlägget.

Men snabbt anklagades Melodifestival-artisten och Idol-profilen för att sexualisera sin kropp och vara en dålig förebild i flera av kommentarerna.

 

LÄS MER: Lisa Ajax oväntade kärleksbeslut 

 

Artisten väljer själv att besvara kritiken och försvara sitt inlägg och bilden:

"Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, så här ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt!", skriver hon på Instagram och fortätter: 

"OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den."

 

LÄS MER: Artisten pekas ut som Lisa Ajax nya kärlek 

https://www.instagram.com/p/BY3goHJhwMn/?taken-by=lisaajax

Lisa Ajax berättar att hon inte vill att unga tjejer ska känna som hon har gjort – och haft komplex för sin kropp och därför inte vill ha vissa kläder på sig. 

"Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.”, skriver hon.

Från sin resa i Grekland har Lisa Ajax också delat med sig av flera bilder från stranden och härliga bad.

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag