Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisa Ajax drabbad av kroniska sjukdomen

Lisa Ajax berättar om sjukdomen.
Foto: SVEN LINDWALL
Lisa Ajax.
Foto: OLLE SPORRONG

Lisa Ajax lider av en kronisk hudsjukom.

I en video på sin Youtube-kanal avslöjar artisten att hon har sjukdomen rosacea - något hon tvingas dölja med smink.

– Nu får jag medicin, berättar Lisa Ajax i sin video.

Artisten Lisa Ajax är drabbad av den kroniska hudsjukdomen rosacea, och tvingas äta medicin och smörja med speciell salva på utslagen.

Det berättar Melodifestival-profilen i en video på sin nya Youtube-kanal, där hon svarar på frågor om sig själv.

– Jag har hudsjukdomen rosacea. För mig blev det att jag blev väldigt röd på kinden och jag fick jättemycket utslag i pannan som var röda. Det var skitjobbigt, men det syns inte när jag sminkar mig, berättar Lisa Ajax i klippet.

Hon förklarar att hon uppsökte läkarhjälp för sitt hudproblem, och att hon då fick veta att hon hade den kroniska sjukdomen. Nu tvingas Ajax äta mediciner för att hålla rosacean lugn.

– Jag gick till en hudläkare och fick beskedet att jag hade rosacea. Nu får jag medicin, det är tabletter och så en salva som jag tar på mig, och sen jag började med det så har det blivit mycket bättre. Men det var riktigt jobbigt där ett tag, berättar hon i sin video.


LÄS MER: Lisa Ajax slår tillbaka efter avklädda bilden


Lisa Ajax: Rekommenderar att gå till läkare


LÄS MER: Lisa Ajax oväntade kärleksbeslut


Artisten menar att det är vanligt med finnar och utslag när man är tonåring, men att man kan gå till läkaren om problemen fortsätter även när man blir lite äldre.

– Det finns ju tonårsfinnar så klart, men jag har ju passerat den delen av mitt liv. Är man i min ålder och har mycket hudproblem så rekommenderar jag att gå till en hudläkare och kolla upp vad det är, så att man kan göra någonting åt det, säger Lisa Ajax i sin Youtube-video.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.