Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linus Wahlgrens livsval i relationen med exfrun

Linus Wahlgren i ”Renées brygga”: ”Ska inte stå så mycket på scen”
Linus Wahlgren gästar ”Renées brygga”.Foto: TV4
Där berättar han bland annat om livet som varannan vecka-förälder.
Skådespelaren säger sig vara redo att stå mindre på scen för att få till ett mer vanligt liv med barnen.Foto: /IBL / /IBL
Linus Wahlgren och exfrun Jessica Wahlgren skilde sig 2012.Foto: TOMMY PEDERSEN

Linus Wahlgrens jobb som skådespelare gör det knepigt att vara varannan vecka-förälder till barnen han har med exfrun Jessica Wahlgren.

För att få livet att gå ihop är det viktigt för honom att ha en bra relation med exet – samtidigt som han funderar på att ändra sin karriär för barnens skull.

– Jag har bestämt mig för att inte stå så mycket på scen i framtiden, för det blir lite svårt att ha det här vanliga, säger Linus Wahlgren i ”Renées brygga”.

När man arbetar som skådespelare är det svårt att ha en vanlig vardag, där man hämtar barnen från skolan och läser läxor med dem på kvällen.

Det vet Linus Wahlgren, 43, som under förra året jobbade mycket i Göteborg, trots att barnen han har med exfrun Jessica Wahlgren, 45, bor i Stockholm.

– Hur får man ihop det? Du är varannan vecka-förälder och bor i en annan stad, undrar Renée Nyberg när Linus Wahlgren gästar hennes program ”Renées brygga” i TV4 på onsdagen.

Linus Wahlgren om relationen med exet

Wahlgren förklarar att det är viktigt att ha en bra relation med sin expartner, för att göra det så bra som möjligt för barnen.

– Då gör man så att man tar med sig ungarna ner till Göteborg. De har varit med mig en del. Sen har man en bra relation med sitt ex, så får man hjälpa varandra lite när det kör ihop sig.

– Jag tänker att det måste vara svårt generellt när man gör föreställningar, även om man gör det i Stockholm, säger Renée Nyberg.

Livet på scenen gör det svårt att vara en närvarande förälder tycker Linus Wahlgren – något som gjort att han funderar på att sluta jobba med scenteater.

– När man står på scen går du till jobbet vid femtiden, och kommer hem elva-tolv, onsdag till söndag, dubbla på lördagar. Så det går inte att ha ett normalt liv. Så jag har bestämt mig för att inte stå så mycket på scen i framtiden, för det blir lite svårt att ha det här vanliga - ha fredagsmys med ungarna eller kunna se alla fotbollsmatcher och så, säger han i ”Renées brygga”.

Letar inte efter ny livskamrat 

Linus Wahlgren och Jessica Wahlgren skilde sig 2012, och Renée Nyberg undrar om det inte är dags för skådespelaren att hitta kärleken på nytt igen.

– Det är ganska många år sen du skilde dig, letar du efter en ny livskamrat, undrar Nyberg.

– Nej, det skulle jag inte säga att jag gör. Sker det, så sker det, säger Linus Wahlgren.

”Renées brygga” sänds onsdag 21.00 i TV4.

Expressen har sökt Linus Wahlgren för en kommentar.

TV: Här är några av dagens största nöjesnyheter

Här är några av dagens största nöjesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.