Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ratade ”Wahlgrens värld” – här är Linus nya drag

Vem är vem? Det här är familjen Wahlgren
Nu avslöjar Linus Wahlgren sitt nästa karriärsdrag.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Han ska spela Jesus i en ny uppsättning av ”Jesus Christ Superstar” som ska sättas upp på Dalhalla utanför Rättvik.Foto: TV4
Linus Wahlgren har tidigare berättat att han vägrar att vara med i ”Wahlgrens värld”.Foto: TV4

Linus Wahlgren har tidigare berättat att han vägrar att vara med i ”Wahlgrens värld”. 

Nu berättar han om sitt nästa karriärsdrag. Jesus återuppstår som Linus Wahlgren. 

– När en person sticker ut hakan och säger något annat så blir man oftast antingen hyllad, lyft, vågar tala ut eller så blir man ifrågasatt och korsfäst, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Kanal 5-succén ”Wahlgrens värld” fortsätter. I realityserien står Pernilla Wahlgren i fokus tillsammans med sin dotter Bianca Ingrosso.

Flera av familjemedlemmarna syns regelbundet i programmet, bland annat har Christina Schollin tagit allt större plats.

Men en som helt valt bort att vara med är Linus Wahlgren. De senaste åren har flera succéroller både på musikalscenen och i film avlöst varandra. Att inte synas i ”Wahlgrens värld” är ett medvetet val.

– Jag vill inte vara en karaktär i programmet. De få gånger jag har swishat förbi har det varit för att jag har hjälpt syrran med någonting och så har kamerorna varit där, har han sagt och fortsätter:

– Det är helt bisarrt. De är vana vid det, kamerateamet är som deras familj. Produktionen respekterar mig fullständigt, de vet om att jag inte vill bli filmad och skulle jag hamna i bild så kan de klippa bort mig.

Hyllningen till Linus: ”Sveriges bästa”

Nu avslöjar Linus Wahlgren sitt nästa karriärsdrag. Han ska spela Jesus i en ny uppsättning av ”Jesus Christ Superstar” som ska sättas upp på Dalhalla utanför Rättvik. 

– Det är ju historien om Jesus sista dagar. Det handlar mycket om den vänskapen som också uppstår med Judas. Om hur Judas mer och mer ser honom förråda honom och det blir en rivalitet mellan dem, berättar Linus Wahlgren i ”Nyhetsmorgon”. 

Producenten Viktoria Tocca är också med i studion. Hon berättar varför de har valt just Linus Wahlgren som Jesus. 

– Han är en av Sveriges bästa musikalartister. Linus har oftast fått gör mycket komiska grejer. Det är dags att han får kliva fram och visa vilken otroligt bra musikalartist han är. Även i en av de svåraste manligaste musikalrollerna som finns. 

Linus Wahlgren: ”Ifrågasatt och korsfäst”

Originaluppsättningen av ”Jesus Christ Superstar” kom 1970 och Linus Wahlgren berättar varför den är aktuell än i dag. 

– När en person sticker ut hakan och säger något annat så blir man oftast antingen hyllad, lyft, vågar tala ut eller så blir man ifrågasatt och korsfäst och det sker ju verkligen i dag. I politiken, i religionen. 

Producenten filkar in: 

– På sociala medier, överallt. En väldigt aktuell historia.