Linnea var den som tog den allra första tonen på Tele 2 Arena. Foto: Patrik Österberg
Linnea var den som tog den allra första tonen på Tele 2 Arena. Foto: Patrik Österberg

Linnea invigde arenan - inte Gyllene Tider

Publicerad

I söndagens tidning skrev Expressen att det var Gyllene Tider som var de som spelade för första gången i Tele 2 Arena.

Så var inte fallet. Den som inofficiellt invigde arenan var ju förbandsartisten Linnea Henriksson.

Hallå, Linnea Henriksson, det var ju du som var artisten gjorde den allra första spelningen i Tele 2 Arena!

– Ha ha, jo. Det var en sjuk kväll, på alla sätt. Det har hela sommaren varit, det har varit helt enormt att mina egna barndomsidoler ger mig chansen att ta hand om deras publik inledningsvis av varje konsertkväll.

Hur kändes det i lördags?

– Det var otroligt mäktigt. Det kändes som en stor klubbspelning och skilde sig från tidigare spelningar i sommar. Det var ett väldigt tryck i publiken. Om grytan kokade när Gyllene Tider spelade så tror jag ändå det började sjuda när jag spelade.

Vad var ditt första intryck av Tele 2 Arena?

– Att det var stort! Jag trivdes väldigt bra där, det kändes som att man kom nära folk trots att det var en stor yta. Det är en styrka.

För att göra det här rätt och riktigt: när ställde du dig på scenen och officiellt tog den första tonen i arenan?

– Jag klev upp klockan 19.45 tror jag, och jag inledde med låten "Aldrig blekna".

Och vilken var den sista låten du spelade och vilken tid gick du av scenen?

– Det måste ha varit kring 20:35 och jag körde "Lyckligare nu" som avslutning, och jag fick jättefina ballonger från främre raden. Det var en helt magiskt kväll.

Kommer du hävda att du är Tele 2 Arenas inofficiella drottning nu?

– Ha ha, nej, jag tycker det känns bra att jag fick vara med om det där och då.

Kommer du tillbaka till arenan?

– Ja, va fan, det är bara att kämpa på nu. Jag ska försöka jobba mer så det händer, ha ha.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag