Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linnea Henrikssons första tid som mamma: ”Tufft”

I en kampanj för Ellos deltar flera kända profiler för att hylla kvinnokroppen.
Linnea Henriksson berättar om första tiden som mamma i ett känslosamt blogginlägg.Foto: Instagram
Aristen Linnea Henriksson.Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

För ett år sedan blev artisten Linnea Henriksson, 33, mamma till sonen Rune. 

I ett känslosamt blogginlägg skriver hon nu om första tiden som nybliven mamma och känslor kring amning. 

”Kan inte ens minnas när jag ammade Rune sista gången och det kändes lite tomt. Som att jag förlorat en stor grej i livet som aldrig kommer tillbaka”, skriver hon på sin blogg

Linnea Henriksson skriver öppet i blogginlägget om hennes känslor kring amning. Mello-programledaren slutade oplanerat att amma under sin sommarturné 2019. Men trots att både hon och sonen mådde bra av det, upplevde hon själv sorgkänslor. 

”Den lilla sorgen jag upplevde när jag insåg att jag inte ammade längre. Att det bara blev så utan att jag tog ett aktivt beslut. Det bara fasades ut och jag kände mig liksom snuvad på avskedet”, skriver hon i början av inlägget

Vågade inte lägg upp bilder

Linnea Henriksson fortsätter att berätta om första tiden med sonen. I början behövde hon och sambon Wille Alin ställa klockan varannan timme för att mata Rune, något som hon beskriver som ”väldigt tufft”. Några månader efter förlossningen var det dags sommarturné vilket innebar att hon inte längre, av praktiska skäl, kunde amma lika ofta. 

”Jag kände mig, och känner mig, väldigt trygg i de beslut vi tog ändå var det en prövning att inte skämmas för att vi körde med flaska. Satt nära att publicera en bild och sen bara, nej, jag orkar inte med om det blir kommenterar.”

”Vet ni vad jag tror det handlar om? Att jag aldrig älskade själva amningen, men det är ju så o-mammigt förbjudet att jag inte vet vad”

”Lämnat tiden bakom mig”

På bloggen skriver hon att hon är glad över att hon slutade amma, och hoppas att inlägget ska ge lite pepp till nyblivna föräldrar. 

”Vi hade det väldigt bra och nu när jag själv lämnat den där tiden bakom mig blir jag alldeles lycklig igen av att se andra nyblivna mammor på nätet som delar med sig av hur de gör”, skriver hon avslutande. 

 

https://www.instagram.com/p/CFKwUB7l1YE/?utm_source=ig_web_copy_link
Linnea Henriksson om Idol-minnerna: "Man kan ta på nerverna"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.