Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindströms pinsamma
miss fick klippas bort

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget

Trots att han är språkvetare och doktorand i nordisk språkhistoria - här är Fredrik Lindströms bortklippta språktabbe som blev så pinsam att den klipptes bort.

– Helvete att jag gav mig till känna. Jag och min stora käft har kunnat hålla tyst så hade vi sluppit allt det här, säger han i bortklippta scenen.

Under inspelningarna av veckans "På spåret" i SVT visade det sig att publiken hade besök av en långväga, amerikansk gäst. Domaren Fredrik Lindström, som har gjort sig rikskänd som svenska folkets mest populäre språkvetare efter tv-program som "Värsta språket", uppmärksammar detta.

Men när svenskan byts mot engelska får han svårare för språket. Plötsligt står doktoranden i nordisk språkhistoria och stammar fram osammanhängande ord på knacklig engelska.

Luuk hånar Lindström

Hela publiken börjar skratta och hela scenen klipptes bort, SVT kallar det "översättningskaos". Tittarna fick alltså inte se hur Kristian Luuk hånade Fredrik Lindström i veckans "På spåret".

– Det är roligt att höra dig på engelska, det hör man sällan, säger Kristian Luuk i klippet.

– Nej, det är sällan, svarar Fredrik Lindström.


LÄS MER: TEST: Hänger du med i "På Spåret"-frågorna?


Då slår Luuk till med sin diskreta, men vassa, pik:

– Du är väldigt bra på svenska.

Fredrik Lindström grämer sig över att han ens försökte prata engelska i tv, hysteriskt skrattande utbrister han:

– Sitter och tänker här... Helvete att jag gav mig till känna. Jag och min stora käft har kunnat hålla tyst så hade vi sluppit allt det här.


LÄS MER: Sekunddramat – i "På spåret": "Drog exakt"


Andra försöket i "På spåret"

Trots fiaskot slutar allt med att han gör ett nytt försök, som även det faller platt.

– Vi borde prata mycket mer engelska känner jag. När du går in i dina historiesvängningar borde jag få kliva in lite på engelska för att kontra, Avslutar Kristian Luuk.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.