Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linds erkännande: Inte sett filmerna

Kultur- och idrottsministern på röda mattan.
Amanda Lind i Expressen TV.

På måndagskvällen går Sveriges största filmgala av stapeln och landets filmelit är på plats för att följa kalaset. 

Kulturminister Amanda Lind är en av dem som är på plats – men hon har inte hunnit se några av de nominerade filmerna, medger hon. 

Röda mattan är utrullad på Cirkus i Stockholm och hela kultur-Sverige är på plats. På måndagskvällen avgörs vilka filmer, regissörer, skådespelare och andra filmarbetare som tar hem de prestigefyllda Guldbaggarna.

En av de givna gästerna på plats är kultur- och idrottsminister Amanda Lind. Hon har lagt ett hektiskt år efter bakom sig vilket har satt sina spår i biokonsumtionen, medger hon. 

På frågan om hon har koll på vilka som är nominerade svarar hon: 

– Ja det här jag, däremot har jag inte sett några av filmerna. Det är också för att jag har varit gravid och fött barn under året som gått så jag har inte gått på bio. Många av de här filmerna går inte att hitta än förutom om man går på bio, men jag har många på min lista som jag tänker se. 

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind är på plats på Guldbaggegalan.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

”Mest blivit stora blockbusters”

Kulturministern tillägger: 

– Jag har naturligtvis också läst om både filmerna och skådespelarna som är nominerade, det känns som vi har en jättespännande kväll framför oss. 

Lind säger att det är viktigt för Sverige med branschgalor som hyllar alla som är verksamma inom området, vilket Guldbaggegalan är – precis som Idrottsgalan, som också hör till de glammigare delarna av kultur- och idrottsministerns gebit. 

– Det är naturligtvis så mycket man vill göra när man både är kulturminister och idrottsminister. Jag gillar att gå på bio, men de senaste åren har det mest blivit stora blockbusters med mina barn. Men det finns så klart många olika sätt att konsumera svensk film och det görs mycket bra – jag gillar svensk film, säger Amanda Lind.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.