Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindorffs besvikelse efter ”Bonde söker fru”-beslutet

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Linda Lindorff kan inte hålla tillbaka tårarna i ”Bonde söker fru” firar 15 år.

”Bonde söker fru” skulle egentligen ha firat 15 år i mellandagarna.

Men TV4 har med kort varsel tidigarelagt de två jubileumsprogrammen – ett beslut som upprör programledaren Linda Lindorff.

”Jag blev så chockad”, skriver hon på sin blogg.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Den första delen av de två jubileumsprogrammen sänds nu under torsdagen. Men från början hade TV4 planerat sända det första programmet den 27 december – efter att den pågående ordinarie säsongen var avslutad.

Kanalens vändning har fått Linda Lindorff att ilskna till.

”Programmen skulle bli den perfekta avslutningen på vår pågående säsong och sändas efter att vårt sista program sänts i mellandagarna. Men så helt plötsligt får vi veta att programmet i stället ska sändas nu i veckan – på torsdag”, skriver hon på sin blogg.

”Känns helt fel”

Enligt Linda Lindorff sänds ”Bonde söker fru: 15-årsjublieum” på den tablåplats där TV4:s 30-årsjubileum som kanal ursprungligen var inplanerat.

”Jag vet att TV4 är väldigt nöjda med Bonde söker fru och succésiffrorna som vi än en gång har med 1,2 miljoner tittare per avsnitt men den här ändringen känns helt fel. Det stökar till det och risken är att många bondefans nu helt missar de här programmen”, skriver programledaren.

”Jag förstår att man vill rida på framgångarna och passa på att dra publik när det går så bra men än en gång tycker jag bara att det här blir förvirrande och rörigt. Jag önskar att det hade legat kvar som planerat.”

Bonde-Sigrid friar

Avsnitten är inspelade på Sundbyholms slott där flera av bondeprofilerna från 15 år av ”Bonde söker fru” samlats. Det blir tillbakablickar och samtal om läget i böndernas liv i dag.

Linda Lindorff är mycket nöjd med resultatet i sig.

”Det är en nostalgitripp av rang men också så härligt att se alla dessa bönder tillsammans i studion. Jag blev själv så rörd av att se alla de här fina människorna plötsligt sitta tillsammans som en enda stor bondefamilj. Åren som gått med alla minnen nu samlade på ett och samma ställe”, skriver Linda Lindorff.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.